Спеціальність:181 Харчові технології. ОС: Бакалавр (ТЕЯ) та Магістр (Нутриціологія). Семестр: 4. ECTS: 4.

Викладач: Розбицька Тетяна Вікторівна –  доктор філософії (PhD),  доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції; 

Анотація: Контроль якості харчових продуктів, питної води та продовольчої сировини набуває особливої актуальності внаслідок екологічного навантаження на людину та несприятливих кліматичних змін. Як один із критеріїв оцінки якості слід розглядати наявність розроблених методів та методик контролю якості продуктів харчування. Майбутні фахівці зі спеціальності 181 «Харчові технології» повинні бути ознайомлені з сучасними методами дослідження якості й безпеки харчової продукції, вміти ці методи застосовувати на практиці для різних груп харчових продуктів. Саме навчальна дисципліна “Методи контролю якості продукції” забезпечить майбутніх фахівців вмінням організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, концентратів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів та методик.