Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа. ОС: Бакалавр. Семестр: 4-5. ECTS: 5.
Автори: Бандура Валентина Миколаївна, д.т.н., професор, професор кафедри готельно-ресторанної справи та туризму; Москвічова Олена Сергіївна, к.е.н., доцент, доцент кафедри кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Характерною особливістю закладів готельно-ресторанного бізнесу є можливість надавати велику кількість нових послуг і продукції, а це вимагає постійного оновлення устаткування. Висока культура обслуговування і конкурентоспроможність закладів готельно-ресторанного бізнесу знаходиться у органічному взаємозв’язку з високою професійною підготовкою і технічною грамотністю працівників цієї галузі та базується на використанні різноманітного за принципом дії і конструктивним виконанням устаткування. Предметом вивчення навчальної дисципліни є професійне устаткування, що забезпечує роботу підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування готельного комплексу, основи раціональної експлуатації обладнання. Дисципліна орієнтується на формування комплексу необхідних знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання раціональної експлуатації обладнання готельно-ресторанного комплексу, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання.
2022: Устаткування закладів готельного-ресторанного господарства