Спеціальність: 201 Агрономія. ОС: Бакалавр. Семестр: 5. ECTS: 5; 1 (навчальна практика).
Анотація: У курсі висвітлюються питання з біологічних основ овочевих культур, особливості підготовки та удобрення ґрунту, розмноження рослин, вирощування розсади для відкритого ґрунту, загальні заходи догляду за рослинами, збирання врожаю та принципи побудови овочевих сівозмін. При розгляді овочівництва відкритого ґрунту висвітлюється технологія вирощування таких культур: капуста, помідор, перець, баклажан, огірок, патисон, кабачок, гарбуз, кавун, диня, квасоля, кукурудза цукрова, морква, буряк столовий, петрушка, селера, пастернак, редиска, редька, цибуля ріпчаста, часник, салат, шпинат, кріп, ревінь, щавель, спаржа, хрін, катран.
- Викладач: Кутовенко Віра Богданівна