
Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг.. ОС: Бакалавр. Семестр: 3. ЄКТС: 4.
Розподіл годин: Лекції - 30. Практичні - 30. Самостійна робота - 60. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Курс «Технологія напоїв» відноситься до циклу дисциплін вільного вибору студентів зі спеціальності. Метою курсу є формування базових знань з технології приготування гарячих та холодних напоїв та коктейлів, оволодіння правилами кулінарної обробки сировини для отримання готової продукції; оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо організації та управління виробничими процесами з виробництва та споживання гарячих, холодних напоїв та коктейлів у закладах ресторанного господарства. Завданням вивчення дисципліни є ознайомлення з основами технології виробництва гарячих, холодних напоїв та коктейлів; систематизація окремих стадій технологічного процесу виробництва гарячих, холодних напоїв та коктейлів, оволодіння технологічними аспектами їх виробництва з метою опанування основ управління технологічними процесами з урахуванням вимог створення продукції високої якості, визначеної харчової і біологічної цінності.
- Викладач: Неіленко Сергій Михайлович