Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг (Готельно-ресторанна справа). ОС: Бакалавр. Семестр: 6. ЄКТС: 4.
Розподіл годин: Лекції - 26. Практичні - 26. Самостійна робота - 68. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів уявлення щодо основних рекреаційних потреб людини, розуміння специфіки і видів рекреаційної діяльності як виду бізнесу, знання з організації і розвитку рекреаційних систем, зокрема про: сутність рекреаційного районоутворення і районування території, умови і чинники рекреаційної спеціалізації території; зразки простору, стандарти та переваги рекреаційної діяльності різних соціокультурних утворень і рекреаційних регіонів світу; рекреаційним потенціал України; особливості сучасних міжнародних туристичних потоків, фактори, що впливають на кількісні та якісні зміни їх показників; сутність основних підходів і методів визначення ефективності використання рекреаційних ресурсів. Робоча програма
- Викладач: Гопкало Лариса Михайлівна