Перейти до головного вмісту
Навчальний портал НУБіП
  • Головна
  • Всі курси
    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження ННІ лісового і садово-паркового господарства ННІ неперервної освіти і туризму Факультет Аграрного менеджменту Агробіологічний факультет Факультет Ветеринарної медицини Гуманітарно-педагогічний факультет Економічний факультет Факультет Захисту рослин, біотехнологій та екології Факультет Землевпорядкування Факультет Інформаційних технологій Факультет Конструювання та дизайну Механіко-технологічний факультет Факультет Тваринництва та водних біоресурсів Факультет Харчових технологій Юридичний факультет
    Дисципліни загальноуніверситетського рівня
  • Кафедри
  • Студентам
    Розклад Бібліотека
  • ЦДТН
  • Більше
Закрити
Пошук курсів
Наразі ви використовуєте гостьовий доступ
Увійти
Навчальний портал НУБіП
Головна Всі курси Згорнути Розгорнути
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження ННІ лісового і садово-паркового господарства ННІ неперервної освіти і туризму Факультет Аграрного менеджменту Агробіологічний факультет Факультет Ветеринарної медицини Гуманітарно-педагогічний факультет Економічний факультет Факультет Захисту рослин, біотехнологій та екології Факультет Землевпорядкування Факультет Інформаційних технологій Факультет Конструювання та дизайну Механіко-технологічний факультет Факультет Тваринництва та водних біоресурсів Факультет Харчових технологій Юридичний факультет Дисципліни загальноуніверситетського рівня
Кафедри Студентам Згорнути Розгорнути
Розклад Бібліотека
ЦДТН
Розгорнути все Згорнути все
  1. Безпека праці (НОТ) ☑️
  2. Модуль 1. Організаційно-функціональна структура безпеки життєдіяльності
  3. Виконання самостійної роботи №1

Виконання самостійної роботи №1

Умови завершення
Відкрито з: середа, 25 березня 2020, 00:29
Термін виконання: середа, 25 березня 2020, 00:29

Тема. Безпека харчування

Самостійна робота 1.  Вимоги до якості харчових продуктів.                         Урок "Безпека харчування. Раціональне та здорове харчування"
Раціональне та здорове харчування
Мета. Обґрунтувати необхідність харчування відповідно до енерговитрат.  
Ознайомитись з наявністю  небезпечних інгредієнтів у продуктах харчування та 
підрахувати можливе надходження радіонуклідів з продуктами харчування за допустимими рівнями їх вмісту.
Завдання.
     1. Спів-ставити фактичні добові енерговитрати організму з надходженням енергії на підставі фактичного раціону харчування та оцінити якість і безпечність харчування.
Для цього необхідно послідовно виконати такі розрахунки:
 а) скласти розпорядок дня і за енерговитратами для різних видів діяльності (таблиця 1.1) підрахувати добові енерговитрати. Результати подати у вигляді таблиці 1.2;
б) записати фактичний добовий раціон і за калорійністю харчових продуктів (таблиця 1.3) підрахувати добове надходження енергії. Результати подати у вигляді таблиця 1.4;
в) визначити фактичне співвідношення між основними поживними речовинами – білками, жирами та вуглеводами, яке за енергетичною цінністю має бути як 1;2,5;4,6 і за масою –  1: 1:4,9;
г) установити, які харчові добавки за функціональним призначенням використані у спожитих продуктах харчування (консерванти, емульгатори, ароматизатори, Е.., сіль;
Результати подати у вигляді таблиці 1.5.
2. Запропонувати збалансований раціон якісного харчування відповідно до індивідуальних енерговитрат за зразком таблиці 1.4.

Хід роботи

    1. Для виконання роботи студенти заповнюють таблиці 1.1 - 1.5

    2. За результатами заповнених таблиць, студенти готують звіт, у якому прописують обгрунтування отриманих результатів та пропонують додаткове фізичне навантаження відповідно до індивідуальної калорійності харчового раціону.

 Форма подачі результатів: 1. Звіт: в окремому  файлі надсилаються заповнені таблиці 1.1-1.4;   запропоноване додаткове  фізичне навантаження відповідно до індивідуальної калорійності харчового раціону.  

Критерії оцінювання: Виконані завдання, що прописані вище та запропоноване фізичне навантаження  - 15 балів. Відсутність одного із завдань - віднімається 5 балів.

Термін виконання: обговорюється з викладачем.

Доступність
Скинути все

Шрифти Шрифти

Розмір шрифта Розмір шрифта

1

Колір тексту Колір тексту

Колір тла Колір тла

Кернінг шрифтів Кернінг шрифтів

Видимість картинок Видимість картинок

Інтервал між літерами Інтервал між літерами

0

Висота рядка Висота рядка

1.2

Виділити посилання Виділити посилання

Наразі ви використовуєте гостьовий доступ (Увійти)
Отримати мобільний застосунок
© 2006-2025. Всі права застережено
 
Правила користування порталом Політика конфіденційності