Практичне заняття 1
Тема 1.
ПРИЗНАЧЕННЯ І КЛАСИФІКАЦІЯ УСТАТКУВАННЯ.
ЗАСОБИ МЕБЛЮВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГРБ
Мета заняття: Знати основні види устаткування, що використовуються в закладах ГРБ. Вміти класифікувати види устаткування закладів ГРБ та знати їх призначення. Розуміти вимоги, що висуваються до устаткування, основні технічні характеристики устаткування. Володіти принципами оснащення закладів ГРБ сучасними видами обладнання та устаткування.
1.
Поняття та призначення устаткування закладів ГРБ.
2. Вимоги до устаткування закладів ГРБ.
3. Класифікація та основні технічні характеристики устаткування закладів ГРБ.
4. Принципи оснащення закладів ГРБ.
Хід роботи
Вивчаючи тему, слід з’ясувати поняття та призначення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, розглянути вимоги, які висуваються до устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.
Слід звернути увагу на класифікацію та основні технічні характеристики устаткування закладів готельно-ресторанного господарства; використання вітчизняного та іноземного устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, переваги та недоліки; принципи оснащення закладів готельно-ресторанного господарства.
Рекомендовані джерела:
Законодавчі та нормативні акти
1. ДСТУ 4269:2003 Послуги
туристичні. Класифікація готелів
2. ДСТУ 4281:2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація
Основна література:
1. Мазаракі А.А., Шаповал С.Л.,
Тарасенко І.І. Устаткування закладів ресторанного господарства. К.: КНТЕУ,
2013.
2. Дейниченко Г.В., Золотухіна І.В., Горєлков Д.В., Червоний В.М. Устаткування закладівготельно-ресторанного господарства: опорний конспект лекцій. Харків: Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2013. 78 с.
Додаткова література:
1. Дейниченко Г.В., Ефимова В.А., Постнов Г.М. Оборудование предприятий питания: учебное
пособие. Харьков: Мир техники и технологии, 2015.
2. Елхина В.Д. Механическое оборудование предприятий общественного питания: Справичник. М.: Академия, 2009.
Інтернет-ресурси:
1.
Провідний виробник промислового кухонного
обладнання в Туреччині [офіційний сайт]. URL: https://anadolukuzine.com/.
2. Санітарно-гігієнічне обладнання, інвентар для прибирання, аксесуари для ванної, професійна хімія, миючі засоби, власне виробництво [офіційний сайт]. URL: https://atma.ua/
Завдання для студентів
Завдання 1. Підготувати інформаційне повідомлення на тему:
1. Класифікація устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.
2. Основні технічні характеристики устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.
3. Вимоги до конструкцій і умов експлуатації устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.
4. Принципи оснащення закладів готельно-ресторанного господарства.
Завдання 2. Підготувати презентацію на тему:
1. Оснащення устаткуванням номерів готелів.
2. Оснащення устаткуванням виробничих цехів закладів ресторанного господарства.
Завдання виконується студентами та надсилається 1 файлом (назва файлу "Ivankiv_PR1") на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та
оформлення - робота має
містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (за звичай до
наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 8 балів.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла