Практичне заняття 9
Тема. Устаткування для магазинів та торгівельних
кіосків
Мета: розглянути устаткування для магазинів та торговельних кіосків. Знати класифікацію, принцип дії, правила експлуатації та техніки безпеки.
План
1. Устаткування для магазинів в готелях
2. Устаткування для торговельних кіосків при готелях
3. Класифікація, принцип дії, правила експлуатації та безпеки
Хід роботи
Вивчення цієї теми необхідно розпочати з вивчення ДБН В.2.2-23:2009 «Будинки і споруди. Підприємства торгівлі». Ознайомитись з теоретичними відомостями щодо видів товарів, які реалізуються в готелях.
Знати види меблів, які застосовуються для торговельних підприємств та за якими ознаками вони поділяються. Вимоги до меблів для торгівлі в готелях.
Меблі торгових залів продовольчих та не продовольчих магазинів.
Рекомендовані джерела:
Основна література:
1. Арустамов, Э.А. Оборудование предприятий торговли / Э.А. Арустамов – М.: Изд. Дом «Дашков и К», 2004. – 452 с.
2. Гуляева, В.А. Оборудование предприятий торговли и общественного питания / В.А. Гуляева - М.: ИНФА – М, 2002. – 543 с.
3. Черевко О.І. Обладнання підприємств сфери торгівлі: навч. посібник. / О.І. Черевко, О.В Новікова. В.О. Потапов - К.: Ліра-К, 2010. – 648 с.
Інформаційні ресурси:
1. Материалы сайта «Торговое оборудование и технологии» [Электронный ресурс] -Режим доступа:www.tot.ru.
2. Практика торговли. Профессиональный журнал и интернет-портал для ритейлеров и поставщиков торгового оборудования, товаров и услуг [Электронный ресурс] -Режим доступа: http://www.retailmagazine.ru/contacts.php
3. Индустрия гостеприимства. Оборудование [Электронный ресурс] - Режим доступа: http://www.new-hotel.ru/site/hotel-equipment/kitchen-objects/equipment/
Індивідуальне завдання
І. Підготувати презентаційну доповідь на тему:
1. Класифікація торгівельного устаткування у закладах готельноресторанного господарства.
2. Принцип дії торговельного устаткування у закладах готельноресторанного господарства.
3. Основні характеристики та правила експлуатації торговельних кіосків та магазинів.
4. Правила техніки безпеки при експлуатації торговельних кіосків та магазинів у закладах готельно-ресторанного господарства.
5. Види торговельних кіосків і магазинів використовують закордоном.
Форма подання результатів виконаної роботи: надіслати word-файл з виконаною роботою через систему Elearn.
Критерії оцінювання: 6 балів.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла