2. Універсальний стрижневий скінченний елемент геометрично нелінійної задачі.

Універсальний стрижневий скінченний елемент геометрично нелінійної задачі (тип СЕ 310) орієнтований на забезпечення розрахунку усіх видів стрижневих систем з врахуванням геометричної нелінійності і по архітектурі є  аналогом універсального лінійного стержневого скінченного елементу для лінійної задачі (тип СЕ 10).

Для врахування геометричної нелінійності стержня вважається, що виконується закон Гука (σ = Eε), а деформація, що входить в цей вираз, має наступний вигляд:

(10.4)

Для коректного розв’язування задач, що містять геометрично нелінійні СЕ необхідно проводити досить дрібне розбиття стержнів між точками опори, оскільки побудова епюр проводиться по приведеному у вузли схеми навантаженню і тому на кожному із стержнів епюри будуть лінійними.

Бібліотека геометрично нелінійних СЕ містить елементи, що дозволяють проводити статичний аналіз конструкцій з урахуванням геометричної нелінійності стержнів, плит, оболонок та об’ємних тіл. Для моделювання геометричної нелінійності використовуються CE №300-399 з бібліотеки СЕ ПК ЛІРА, а СЕ з №400-499 одночасно володіють властивостями фізичної та геометричної нелінійності.



Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту