4. Підготовка до монтажу.

Для забезпечення монтажу обладнання в установлені терміни монтажні роботи розділяють на підготовчі і монтажні.

Підготовчі роботи на місці монтажу ведуть у відповідності з проектом організації робіт. Тому перш ніж приступити до монтажу, необхідно детально ознайомитися з проектом і в першу чергу з проектними матеріалами: монтажним проектом, робочими кресленнями та установочними кресленнями, специфікаціями, кошторисною документацією, технічною документацією на обладнання. Ці матеріали необхідно перевірити з метою виявлення їх повноти і достатності для проведення монтажних робіт.

До початку проведення монтажних робіт необхідно зробити організаційно-технічну підготовку, а саме:

1.     Організувати склади, відкриті майданчики для зберігання і складання технологічного обладнання, вузлів трубопроводів та металоконструкцій.

2.     Спорудження постійних або тимчасових під’їзних шляхів, які забезпечили б нормальну подачу обладнання, конструкцій та матеріалів.

3.     Прокладання зовнішньої сітки для підведення електроенергії, води. Пари і стиснутого повітря, якщо воно необхідне для проведення монтажних робіт.

4.     Спорудження тимчасових виробничих та побутових приміщень.

5.     Необхідно організувати тимчасові майстерні для збирання обладнання та пристрої для підйому обладнання.

6.     Розробити календарний план проведення робіт.

Після організації складів, навісів, майданчиків, тимчасових майстерень і організації монтажного майданчика проводяться такі роботи:

–       Прийом обладнання та організація його зберігання;

–       Прийом будівельних робіт об’єкту;

–       Проведення роз міткових робіт;

–       Розпакування обладнання, загальний огляд його і перевірка комплектності;

–       Ревізію обладнання – розбирання, складання з промивкою і прочисткою деталей. Ревізію обладнання проводять в тому випадку, якщо в ньому виявлені дефекти заводського виготовлення або складання. Ревізію демонтованого обладнання перед монтажем проводять обов’язково, або якщо обладнання пролежало на складі більше року;

–       Часткову оснастку обладнання – комплектація його виробами і підгонка їх (патрубки, коробки, огородження та ін.);

–       Складання окремих вузлів обладнання (наприклад: секції транспортних станцій, норій них труб, вентиляційних трубопроводів та ін.);

–       Вибіркова перевірка обладнання на холостому ходу від тимчасових електродвигунів;

–       Виготовлення шаблонів і пристроїв, які передбачені проектом організації монтажу.

Приймання та зберігання обладнання.

Приймання обладнання, яке надходить на монтаж, проводиться комісією заказника та підрядчика. При цьому обладнання частково чи повністю розпаковується і перевіряється його комплектність по специфікації. Приймання обладнання оформляється актом.

Перевіряється окрім комплектності наявність спеціального інструменту 4 та пристроїв, відсутність пошкоджень та дефектів обладнання, зберігання пофарбування, консервуючи та спеціальних покриттів, наявність пломб, повнота технічної документації.

У випадку встановлення комісією некомплектності обладнання або дефектів складається акт (типова форма ЦСУ №М-24). Складання акту і пред’явлення рекламацій та претензій до заводу-виробника або доставщика обладнання є обов’язком замовника.

Обладнання повинно зберігатися на спеціальному складі, що відповідає вимогам пожежної безпеки. Встановлюється на дерев’яні підкладки або на стелажі. Розміщене згідно з чергою його передачі на монтаж. До кожної машини або ящика прикріплюється бірка з вказаною назвою і короткою характеристикою обладнання. Обладнання, що знаходиться на зберіганні, повинно систематично контролюватися з точки зору його стану і відповідності правил зберігання.

Передача обладнання зі складу на монтаж оформляється актом (типова форма ЦСУ №М-25).


Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту