1. ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ ІНТЕР'ЄРУ ГОТЕЛЬНОГО НОМЕРА

Дизайн готельного номера - це важливе завдання для всіх готелів, адже саме інтер'єру «зустрічають», а ось «проводжають» вже швидше за рівнем сервісу. Стиль інтер'єру, який вибирають готелі для свого оформлення, звичайно, залежить від багатьох чинників: рівня і зірковості готелю, її розташування, величини і кількості номерів.

Особливості дизайну інтер'єру готельного номера

Номер в готелі може включати в себе не тільки одне приміщення (як правило, це спальня, поєднана з кабінетом), але і 2, 3 і більше, якщо мова йде про номер президентського класу. Інтер'єр номера проектується, виходячи з його класу (від економ-класу до люкс-класу і «президентських» номерів). При цьому дизайн окремого номера повинен гармоніювати і з загальним стилем готелю: тобто, поєднання хай-тека і класики навряд чи буде доречно. Інтер'єри номерів в готелях дизайнери створюють в абсолютно різних стилях: від класики і модерну до кантрі або хай-тека.

Можливо, хтось не погодиться, що стиль інтер'єру готельного номера має головне значення, для багатьох на першому місці - рівень сервісу або вартість номера. Проте, солідні готелі не просто обробляють номера в єдиному стилі, але і намагаються зробити кожен з них абсолютно особливим. Якщо готель розташовується в історичному центрі міста або старовинній будівлі, то найбільш гармонійно виглядає класичний інтер'єр. Якщо ж це міні-готель в районі висоток або панельних будинків, доречніше зробити більш сучасний інтер'єр. Кімнати для постояльців, оформлені в сучасній манері, як правило, займають значну частину площі готелів. Для таких номерів характерний мінімалістичний дизайн, висока функціональність і використання натуральних матеріалів в обробці.

Особливості дизайну інтер'єру готельного номера

Саме розташування готелю диктує стилістику в оформленні номерів. Оформлення готелів навіть в одній мережі може кардинально відрізнятися. Наприклад, дизайн готельних номерів на березі моря навряд чи буде схожий на номер в центрі мегаполісу. Готелі високого рівня в центрі великих міст обов'язково мають кілька президентських і люкс номерів. Тут часто використовується декор стін, меблів і аксесуарів в золотистих або інших «багатих» тонах - наприклад, пурпуровому. При цьому «номера для обраних» відкриває завісу історичної реконструкції - тут цілком можна відчути себе в іншому столітті. Такі люкс-апартаменти можуть містити кілька спалень, простору вітальню з каміном, кілька ванних кімнат і, звичайно, звідси відкривається мальовничий вид на місто.

Особливості дизайну інтер'єру готельного номера

У дизайні номера готелю важливі різні фактори: метраж, колірне рішення, розстановка меблів і навіть відстань між нею. Саме грамотний інтер'єр допомагає готелю залучати клієнтів, адже від стану номерного фонду залежить те, скільки грошей заробить готель. Також у кожного готелю є свої технічні стандарти, які враховує дизайнер при оформленні номерів, не забуваючи і про іміджеву складову готелю - наприклад, спираючись на просторі номери, багату сантехніку або меблі. Вибираючи оздоблювальні матеріали, дизайнери враховують їх легкість в прибиранні і можливість обробки побутовими засобами. Всі матеріали повинні бути максимально зносостійкими і пожежобезпечними, а меблі міцною. Наприклад, відмінно підійдуть вінілові покриття, керамічна плитка та декоративна штукатурка.

Особливості дизайну інтер'єру готельного номера

Ідеальний готельний номер повинен поєднувати в собі комфортабельність і затишок квартири з функціональністю офісу. Саме тому фахівці намагаються врахувати ці тонкощі при розробці дизайн-проекту. Чим солідніше готель, і чим вище його зоряний рейтинг, тим багатше виглядає обробка, використовуються дорогі матеріали і ексклюзивні меблі.