Спеціальність: 015 Професійна освіта (015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології).
ОС: Бакалавр. Семестр: 6. ЄКТС: 5.
Розподіл годин: Лекції - 45; Практичні - 45; Самостійна робота - 60. Підсумковий контроль: Екзамен.
Автор: Берник Ірина Миколаївна – д.т.н., професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК
Анотація: Курсом передбачено отримання знань стосовно будови основного обладнання та його конструктивних елементів у технології переробки харчової продукції, опанування методів інженерних розрахунків машин, апаратів та пристроїв, необхідних під час роботи харчових виробництв.
У ході вивчення дисципліни особлива увага приділяється таким питанням: вивчення фізичної сутності технологічних процесів, що мають місце при роботі технологічного обладнання на харчових підприємствах; виявлення залежностей параметрів технологічних процесів з метою удосконалення конструктивних форм робочих органів і режимів роботи технологічного обладнання; ознайомлення з будовою і принципами роботи технологічного обладнання переробної промисловості; вивчення існуючих і можливих шляхів механізації, інтенсифікації і автоматизації виробничих процесів; формування у студентів наукового підходу до удосконалення технологічного обладнання і формування апаратурного оформлення технологічних процесів.
Програма дисципліни реалізується шляхом викладання теоретичного матеріалу, проведення практичних занять та самостійного опрацювання студентом теоретичного матеріалу. Для визначення рівня засвоєння знань з дисципліни розроблено комплекти тестів, контрольних питань та індивідуальних завдань.
Робоча програма https://drive.google.com/file/d/1__g-cVgwhRh0MXE7_6d5Rc1QotoJ1YRL/view
- Викладач: Берник Ірина Миколаївна
- Викладач: Сарана Віктор Володимирович