Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все

Т

Телевізійна система готелівв

Телевізійна система. Залежно від призначення систему класифікують як систему: для відеоспостереження; охорони; інформаційна; гостьова, підприємств харчування; конференц-залів.

Більшість готелів у всіх номерах встановлює телевізори. Для готелів категорії «одна» і «дві зірки» встановлення телевізорів не є обов’язковим,  для готелів «три» і більше зірок - наявність телевізорів є обов'язкова. Встановлюється система супутникового телебачення, телевізор має бути з дистанційним управлінням.

Питання комплектації телевізорами номерів має відповідати вимогам Національного стандарту ДСТУ 4269:2003 "Послуги туристичні. Класифікація готелів", а саме: в одно-двозіркових готелях телевізори встановлюються в номерах на прохання гостя, три зірки і вище - кольорові телевізори повинні бути в усіх номерах. У готелях 4-5* передбачено отримання програм основних телекомпаній світу та готельного відео каналу з дистанційним управлінням.



Телефонна мережа готелів

Телефонна мережа готелів передбачає встановлення телефону у кожному готельному номері, у багатокімнатних номерах встановлюють два апарати, один з яких без набору номера паралельний або використовують спеціальну кнопку виклику у разі потреби.

Телефонна мережа складається з бази до якої підключаються телефони готелю, база підключається до міської АТС. Таким чином абонементи можуть переговорюватися між собою всередині готелю,  а також із зовнішніми лініями.



Теплова обробка

Теплова обробка – це процес зміни теплового стану продуктів та інших речовин (середовищ).



Теплове устаткування

Теплове устаткування призначене для нагрівання (теплової обробки) харчових продуктів: пастеризації, стерилізації, варіння, смаження.



Техніко-економічне планування

Техніко-економічне планування полягає в розробці річного плану з розбивкою за кварталами. Як правило, цей план включає: виробничу програму випуску продукції заводом; план праці; ліміти матеріально- технічного забезпечення; план собівартості транспортних робіт; план організаційно-технічних заходів; зведення техніко-економічних показників.



Технологічний процес

Технологічний процес (скорочено ТП) – це впорядкована послідовність взаємопов'язаних дій, що виконуються для досягнення необхідного стану предмету праці – матеріального об’єкту в процесі виробничої діяльності.

Технологічний процес (англ. Manufacturing process, фр. Processus technologique) — це частина виробничої діяльності, що складається з дій зі зміни стану предмета праці.



Тістомісильні машини

Тістомісильні машини абезпечують рівномірне розподілення всіх інгредієнтів у загальному об’ємі, заміс тіста і його пластифікацію.



Товарні ваги

  • Товарні ваги — це ваги, що встановлюються на підлозі і мають максимальну межу зважування від 60 кг до 2 т. Вони використовуються на промислових підприємствах, складах, оптових базах, в магазинах.


Торго́вельне обла́днання

Торго́вельне обла́днання використовується для викладки, зберігання та продажу товарів. Метою торговельного обладнання є реалізація продукції.

В цілому  в готельному та ресторанному господарстві торговельне устаткування призначене для забезпечення процесу реалізації товарів і послуг.



Торговельне устаткування

Торго́вельне обла́днання використовується для викладки, зберігання та продажу товарів. Метою торговельного обладнання є реалізація продукції.

В цілому  в готельному та ресторанному господарстві торговельне устаткування призначене для забезпечення процесу реалізації товарів і послуг.




Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все


Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла