Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

В

Визначальний показник

показник,  за  яким  оцінюють  якість продукції. Визначальний показник якості продукції використовують під час експертного  методу  оцінювання  якості  продукції.  Потрібно  встановити номенклатуру  показників,  за  якими  оцінюється  якість  конкурентної продукції,  та  шкалу  можливих  оцінок  кожного  показника.  Визначальний показник  якості  знаходять  наступним  чином:  експерти  оцінюють  у  балах кожний показник якості. Після цього середнє арифметичне значення оцінки кожного  показника  помножують  на  коефіцієнт  вагомості  і  підсумовують добутки.


Вкладки

це різновид етикеток, що мають певний напрямок інформації про  товар.  Вони  містять  відомості  про  найменування  товару  і  виробника (назва фірми, зміна, в якій вироблено товар, номер укладника товару тощо). Іноді вкладки містять відомості про споживчі властивості товару (перш за все функціональні  властивості,  правила  вживання  чи  експлуатації). У  цьому випадку  вкладки  виконують  додаткові  функції  –  рекламного  листка  або проспекту. Найчастіше вкладки використовують при упаковці кондитерських виробів, косметичних та лікарських засобів, товарів побутової хімії.


Властивість продукції

це об’єктивна особливість, яка може  виявитися  під  час  її  створення,  експлуатації  чи  споживання.


Вміст поживних речовин і їх співвідношення

оптимальне співвідношення між білками, жирами і вуглеводами в харчових продуктах для дорослих і дітей старшого віку 1:1:4, для дітей молодшого віку - 1:1:3.