Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Д

Державні стандарти України (ДСТУ)

стандарти, розроблені відповідно до чинного законодавства України, які  діють  на  території  України  і  використовуються  усіма підприємствами  незалежно  від  форми  власності  та підпорядкування,  громадянами-суб’єктами  підприємницької діяльності,  міністерствами  (відомствами),  органами державної  виконавчої  влади,  на  діяльність  яких поширюється дія стандартів.

Дизайн

художнє конструювання товарів, в яких раціонально поєднано зовнішній вигляд з функціональними й ергономічними показниками. Так, поєднання гарної і зручної при експлуатації форми визначає дизайн побутової техніки, взуття, одягу тощо.


Доброякісність харчових продуктів

характеризується органолептичними і хімічними показниками (колір, смак, запах, консистенція, зовнішній вигляд, хімічний склад), відсутністю токсинів (отрут), хвороботворних мікроорганізмів (сальмонел, протея, ботулінуса і ін.), яєць глистів, шкідливих сполук (ртуті, свинцю, пестицидів і ін.), насіння отруйних рослин і сторонніх домішок (металу, скла і тощо).


Довговічність

здатність товарів зберігати працездатність до настання критичного стану або встановленого часу технологічного обслуговування і ремонту.


Довжина коду

це число знаків у коді (без урахування пробілів).