Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  3  4  5  6  7  8  (Далі)
  Все

А

Альвиця (молд. alviсa)

- солодка страва молдавської кухні  на зразок халви. Готується з карамелі і відвару кореня мильнянки – рослини сімейства гвоздичних.


Антреме ( від фр. entre – між, і mets – страва)

– страва, що подається між основними стравами або перед десертом. Завдання антреме полягає в тому, щоб нейтралізувати або заглушати смак попереднього страви. У російській кухні до антреме відносилася, наприклад, пироги, що подається між першим (щами, юшкою) і печеням. До антреме відносилася й каша, особливо молочна, подавана після м'ясного другого страви, але перед третім, солодким. У французькій кухні типовим антреме були сири, що подаються наприкінці обіду перед фруктовим десертом. У японській кухні маринований імбир подають у якості антерме.



Б

Баваруа (або баварський крем)

– це різновид десертів, класичною основою яких є англійський крем, вершки й желатин. За бажанням і за смаком можна додати шоколад, фруктове пюре, горіхи, каву.



Банановий фостер

десерт, приготовлений з бананів і ванільного морозива з соусом з вершкового масла, коричневого цукру, кориці, темного рому і бананового лікеру.


Бланманже (фр. blanc – білий і manger – є)

– десерт, желе з мигдального або коров’ячого молока. Традиційний рецепт бланманже включає мигдальне молоко, рисове борошно або крохмаль, цукор і спеції (ваниль, мускатний горіх інші за бажанням).



Брауні (англ. Chocolatebrownie, англ.brown – «коричневий»)

–  прямокутні шматки нарізаного шоколадного пирога, традиційного для американської кухні.



Букман

– це один із традиційних десертів узбекської кухні, є однієї з різновидів халви, що за смаком нагадує згущене молоко.


Г

Ганаш (фр.ganache)

– суміш із жирних вершків і шоколаду; може вистуати як крем, начинка для цукерок і тістечок і прикраса десертів.



Гратен (фр. gratin)

– це будь-яка солодка або несолодка страва, запечена в духовці до утворення апетитної скоринки.


Д

Десе́рт (від фр. desservir – розчищати стіл)

– завершальна страво стола, призначене для одержання приємних смакових відчуттів наприкінці обіду або вечері.



Сторінка:  1  2  3  4  5  6  7  8  (Далі)
  Все


Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла