Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
А |
---|
Альвиця (молд. alviсa)- солодка страва молдавської кухні на зразок
халви. Готується з карамелі і відвару кореня мильнянки – рослини сімейства гвоздичних. | |
Б |
---|
Баваруа (або баварський крем)– це різновид десертів, класичною основою яких є англійський крем, вершки й желатин. За бажанням і за смаком можна додати шоколад, фруктове пюре, горіхи, каву. | |
Банановий фостер– десерт,
приготовлений з бананів і
ванільного морозива з соусом з вершкового масла, коричневого
цукру, кориці,
темного рому і бананового лікеру. | |
Бланманже (фр. blanc – білий і manger – є)– десерт, желе з мигдального або коров’ячого молока. Традиційний рецепт бланманже включає мигдальне молоко, рисове борошно або крохмаль, цукор і спеції (ваниль, мускатний горіх інші за бажанням). | |
Брауні (англ. Chocolatebrownie, англ.brown – «коричневий»)– прямокутні шматки нарізаного шоколадного пирога, традиційного для американської кухні. | |
Букман– це один із традиційних десертів узбекської кухні,
є однієї з
різновидів халви, що за смаком нагадує згущене
молоко. | |
Г |
---|
Ганаш (фр.ganache)– суміш із жирних вершків і шоколаду; може вистуати як крем, начинка для цукерок і тістечок і прикраса десертів. | |
Гратен (фр. gratin)– це будь-яка солодка або несолодка страва, запечена в духовці до утворення апетитної
скоринки. | |
Д |
---|
Десе́рт (від фр. desservir – розчищати стіл)– завершальна страво стола, призначене для одержання приємних смакових відчуттів
наприкінці обіду або вечері. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла