Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні |
А |
Б |
В |
Г |
Ґ |
Д |
Е |
Є |
Ж |
З |
И |
І |
Ї |
Й |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Щ |
Ь |
Ю |
Я |
Все
Умови праці сукупність факторів виробничого середовища, що впливають на здоров’я і працездатність людини в процесі праці (ГОСТ 9. 605-74). Умови праці поділяються на оптимальні, допустимі, шкідливі та небезпечні |
|
Умови праці у тваринництві
- Мінливі параметри мікроклімату на робочому місці, яке може періодично змінюватися (робота на відкритому повітрі та всередині тваринницьких та інших приміщень) і де часто наявні протяги, недотримання встановлених нормативів щодо температури і вологості.
- Режим праці, який часто передбачає перерви протягом робочого дня, подолання значних відстаней, роботу в приміщеннях і поза ними у різні періоди року.
- Наявні професійні шкідливості: а) можливе перегрівання і переохолодження тіла залежно від параметрів мікроклімату всередині і зовні виробничих приміщень; б) можливість отруєння внаслідок вдихання шкідливих газів та пилу чи їх потрапляння на відкриті ділянки шкіри; в) можливість потрапляння до організму збудників інфекційних хвороб, оскільки твариннику часто доводиться контактувати з хворими тваринами.
- Виробничі небезпеки: високий рівень ризику травмування під час контактування з норовливими та неспокійними тваринами у разі їх доглядання, обстеження та санітарного обробляння
|
|
Управління професійними ризиками ітеративний процес з чітко визначеними етапами:
- Встановлення (ідентифікація) небезпек і виду ризиків на робочому місці.
- Аналіз ризику подій, обставин з виокремленням найбільш значущих ризиків.
- Оцінення ризиків - кількісний опис виявлених ризиків, розрахунок їх ймовірності та тяжкості наслідків.
- Ранжування і відбирання ризиків - визначення ступеня значущості ризиків.
- Розроблення заходів впливу на ризик для його усунення (недопущення) або зниження рівня
|
|
Управлінська інформація
- наявні та потенційні (можливі) небезпеки у кожному структурному (виробничому) підрозділі;
- про ступінь ризику виконання виробничих процесів за наявності небезпечних та шкідливих виробничих чинників;
- про стан виконання планів робіт, наказів, розпоряджень, приписів з питань охорони праці
|
|