Питання для самоконтролю по темі 1

1. Назвати вимоги, що висуваються до устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.

2. Класифікація засобів моделювання за функціональним призначенням.

3. З яких матеріалів виготовляють каркаси ліжок?

4. Характеристика основних наповнювачів матраців.

5. З яких матеріалів виготовляються столи?

6. Які меблі та обладнання призначені для зберігання і та транспортування посуду.

Питання для самоконтролю по темі 2

1.       З яких основних складових частин складаються фени?

2.       З яких основних складових частин складаються праски?

3.       Які технічні можливості має сучасний стаціонарний телефон?

4.       З яких основних складових частин складається сучасний телевізор?

5.       Принципи дії кінескопного телевізора.

6.       Принципи дії рідкокристалічного телевізора.

7.       Принципи дії плазмового телевізора.

8.       Види устаткування для професійного прибирання.

9.       Класифікація пилососів.

10.   Призначення мийки високо тиску.

Питання для самоконтролю по темі 3

1. За якими показниками проводять класифікацію устаткування для плавальних басейнів, саун?

2. Які основні технічні характеристики та правила експлуатації характерні для саун?

3. Які основні технічні характеристики та правила експлуатації характерні для тренажерних залів, соляріїв, масажних, спортивних залів?

4. Як класифікувати устаткування для послуг з організації дозвілля у закладах готельно-ресторанного господарства?

5. Який асортимент устаткування для боулінгу, більярду та кегельбану

Вам відомий?

6. Якими є основні характеристики та правила експлуатації для устаткування для боулінгу, більярду та кегельбану?

7. Які види обладнання та аксесуари для казино, карточних ігор використовують на практиці?

8. За якими показниками проводять комплектацію казино столами?

9. За яким принципом проводять оснащення устаткуванням залів для проведення культурних або ділових заходів?

10. Які існують основні напрями автоматизації інформаційного обслуговування у закладах готельно-ресторанного господарства?

11. Для чого призначені відеоінформаційні системи.

12. Які методи знезараження басейну?

13. Чим відрізняється переливний басейн від скімерного?

14. Яке обладнання оздоровчих ванн та душів?

15. За якими даними обирають солярій, лампи?

16. Яке устаткування застосовують для проведення ручного та апаратного масажу?

17. Які функції мають сучасні масажні крісла, ліжка?

Питання для самоконтролю по темі 4

1. За якими ознаками класифікують підприємства індустрії краси в Україні? 

2. Які вимоги до устаткування перукарень? 

3. Наведіть види основного устаткування перукарень. 

4. З яких частин складаються апарати для сушіння волосся? 

5. Які вимоги до косметологічного обладнання салонів?

Питання для самоконтролю по темі 5

1. На які зони поділяють парк розваг відповідно до віку та способу життя?

2. Які атракціони встановлюють в зоні екстремального відпочинку, сімейній зоні, дитячій зоні? 

3. Які вимоги до облаштування ігрових зон?

4. Для чого влаштовують зони безпеки, чим вони характеризуються?

5. Яка мета гри в боулінг?

6. Які складові устаткування для боулінгу?

7. Яке призначення та функції пінспоттера? 

8. Які способи повернення шарів (куль) та принцип роботи устаткування для повернення куль? 

9. Складові доріжок для боулінгу? 

10. Яка функція устаткування для скоррінгу? 

11. Які меблі встановлюють в зони відпочинку гравців боулінку? 

12. Які види більярду існують? Яка мета гри в більярд? 

13. Наведіть функції складових більярдного столу. 

14.Які вимоги до київ, покриття для більярдного столу? 

15. Яка мета гри в дартс? 

16.Які мають бути стандартні розміри майданчика для гри в дартс? 

17.Наведіть складові дротиків, класифікацію дротиків. 

18.Що означає поняття «стандартні розміри» мішенів для гри в дартс?

Питання для самоконтролю по темі 6

1. Що відноситься до слабкострумкового устаткування готелю? 

2. Яким слабкострумковим устаткуванням комплектують номери готелів? 

3. Які принципи оснащення зон відпочинку готелю? 

4. Які відміни в комплектації устаткування конференц-залів в режимі конференції та в режимі наради? 

 5. З чого складається системи відображення інформації? 

6. З чого складається система озвучування? 

7. За рахунок якого устаткування налаштовується відеоконференцзв'язок?

Питання для самоконтролю по темам 7-12

 

1. Які види підприємств торгівлі можуть бути в готелях? 

2. Які види товарів реалізують в готелях? 

3. Які вимоги до меблів та устаткування для магазинів? 

4. Які принципи класифікації меблів для магазинів? 

5. Наведіть устаткування і меблі для магазинів з продажу продовольчих товарів. 

6. Які особливості комплектації меблями та устаткуванням для магазинів з продажу непродовольчих товарів? 

7. Які види і варіанти установки протикрадіжних систем?

8. Процес прання. Устаткування для прання. Принцип дії, класифікація, основні технічні характеристики.

9. Прасувально-сушильне устаткування, устаткування для фінішної обробки.

10. Технологія аквачищення. Устаткування, особливості застосування.

11. Технологія хімічного чищення. Призначення, класифікація, принцип дії устаткування для хімічного чищення.

12. Оснащення перукарень. Устаткування для салонів краси. Принцип дії, правила експлуатації.

13. Устаткування для магазинів та торговельних кіосків. Класифікація, принцип дії, правила експлуатації та безпеки.

14. Класифікація транспортних засобів за призначенням, видом.

15. Транспорт для постачання товару і вимоги до нього.

16. Транспортна логістика та організація транспортних процесів на підприємствах.

17. Організація роботи внутрішньовиробничого транспорту.

18. Шляхи підвищення ефективності використання транспортних засобів.

19. Які фактори впливають на склад та структуру транспортного господарства готелю? 

 20. Як організувати роботи внутрішньовиробничого транспорту ?

 21. Які функції та склад транспортного господарства готелю?. 

22. Які функції та склад транспортного відділу готелю? 

23. Визначення поняття вантажопотоку, вантажообміну. 

24. Які фактори впливають на вибір виду транспорту? 

25. Поясніть поняття «здатність перевозити різні вантажі. 

26. Що означає: категорія, вид, вага, габарити, конфігурація вантажу, особливі умови (режими) транспортування. 

27. Який вплив мають відомості про маршрут: відстань, стан доріг, інтенсивність руху транспорту на кількість задіяних транспортних засобів? 

28.Які вимоги до перевізника, умов перевезення

29.Що відноситься до зобов’язань перевізника, пасажира? 

30.Які умови, відповідальність за роботу автостоянки, гаражів? 

31.Ознаки класифікації легкових, вантажних автомобілів, автобусів, причепів, напівпричепів. 

32.Призначення, умови виходу в рейс легкових, вантажних автомобілів, автобусів, причепів, напівпричепів. 

33.Які якісні показники легкових автомобілів? 

34.За якими ознаками обирають автомобілі для перевезення сировини, харчових продуктів, господарчих товарів, меблів, тканин, будівельних товарів? 

35.Як обирають форми постачання товару? 

36.Як організувати експлуатаціїю транспортних засобів?

 


Остання зміна: неділя, 19 червня 2022, 18:00