Питання для підготовки до екзамену
Умови завершення
1. Актуальність дослідження ризику та невизначеності в підприємницькій діяльності.
2. Сутність поняття «ризик».
3. Сутність поняття «невизначеність».
4. Види невизначеності.
5. Види ризиків.
6. Класифікація ризиків.
7. Функції ризику.
8. Зв’язок ризику та невизначеності.
9. Види ризиків в діяльності готельно-ресторанних підприємств.
10. Особливості формування ризиків на готельно-ресторанному підприємстві.
11. Зони ризику залежно від величини збитків.
12. Крива ймовірності збитків.
13. Методи оцінки ризику в готельно-ресторанному бізнесі.
14. Принципи та послідовність проведення аналізу ризиків.
15. Загальна характеристика методів оцінки ризиків.
16. Мета та зміст якісного оцінювання ризиків.
17. Принципи якісного оцінювання підприємницьких ризиків.
18. Процедура якісного оцінювання ризику.
19. Загальна характеристика методів якісного оцінювання ризику.
20. Методи якісного оцінювання ризиків. Переваги та недоліки.
21. Метод експертних оцінок.
22. Аналітичний метод оцінки ризиків.
23. Метод використання аналогів.
24. Метод аналізу ризику за допомогою дерева рішень.
25. Сутність методу дерева рішень.
26. Елементи дерева рішень.
27. Основні етапи обґрунтування та прийняття рішення за допомогою побудови дерева рішень.
28. Когнітивні карти ризиків.
29. Сутність кількісних методів оцінки ризику.
30. Головне призначення кількісної оцінки ризику.
31. Принципові положення кількісної оцінки ризику.
32. Основні методи кількісної оцінки ризику.
33. Порівняльна характеристика методів кількісної оцінки ризику.
34. Особливості кількісних методів оцінки ризику.
35. Особливості вимірювання ризиків.
36. Показники оцінки ризику.
37. Оцінка втрат.
38. Види втрат.
39. Статистичні методи оцінки ризику.
40. Шкали оцінки ризику
41. Характеристика методів мінімізації ризиків.
42. Страхування як один із методів мінімізації ризиків в ГРБ.
43. Прийоми мінімізації ризиків готельних підприємств.
44. Організація ризик-менеджменту.
45. Стратегія ризик-менеджменту.
46.Необхідність управління ризиками господарської діяльності.
47.Етапи реалізації процесу управління ризиком.
48. Методи одержання інформації про ризики.
49. Система показників ризиків.
50. Функції об'єкта та суб'єкта управління.
51. Прогнозування в ризик-менеджменті.
52. Основні напрями й методи впливу на ступінь ризику господарювання.
53. Уникнення та компенсація ризику.
54. Збереження та передавання ризику.
55. Хеджування та страхування ризиків.
56. Методи зниження ступеня ризику.
57. Характеристика диверсифікації діяльності підприємства.
58. Модель «імовірність виникнення втрат/рівень збитків» для пошуку рішення щодо оптимізації ступеня ризику.
59. Попередження ризиків готельно-ресторанного підприємства при складанні бізнес-плану.
60. Причини виникнення фінансових ризиків підприємств готельно-ресторанного бізнесу.
61. Оцінка та аналіз фінансових ризиків.
61. Управління фінансовими ризиками підприємства.
62. Сутність і характер ризику коливання валюти.
63. Стратегія захисту від валютного ризику.
64. Характеристика методів страхування валютних ризиків.
65. Інвестиційна привабливість підприємств індустрії гостинності.
66. Сутність та особливості інвестиційних ризиків.
67. Метод дисконтування як спосіб оцінки ступеня інвестиційного ризику.
68. Загальна характеристика інноваційних ризиків.
69. Оцінювання інноваційного ризику.
70. Венчурний капітал.
71. Сутність і причини виникнення виробничого ризику.
72. Ризики невиконання господарських договорів (контрактів)
73. Поняття банкрутства та його правове забезпечення.
74. Система заходів запобігання банкрутству.
75. Антикризове управління діяльністю підприємств ГРБ.
Остання зміна: середа, 18 вересня 2024, 22:49
Шрифти
Розмір шрифта
1
Колір тексту
Колір тла