Практичне заняття 18
Тема 15.
Мийне та очищувальне устаткування.
Мета роботи: оволодіння вмінням класифікувати очищувальні машини, визначати види робочих деталей, розрізняти структурні елементи картоплечисток; набуття практичних навичок експлуатації картоплечисток на прикладі машин типу МОК.
Обладнання та матеріали: розріз картоплечистки типу МОК, технічна документація, підручники, відеоматеріали.
Завдання:
1. Ознайомитися з конструкцією картоплеочисних машин типу МОК (МОК-125, МОК-250, МОК-400, МОК-1200).
2. Зобразити схематично картоплечистку типу МОК за допомогою інструкцій, паспортів і плакатів, на яких представлені плани і розрізи картоплеочисних машин. Вказати елементи конструкції за номерами позицій.
Рис. 1. Картоплечистка типу МОК
3. Висвітлити принцип дії картоплечистки.
4. Проаналізувати правила експлуатації картоплечистки та зобразити схематично алгоритм експлуатації.
5. Оформити таблицю причин та способів усунення можливих проблем при роботі з картоплеочисними машинами.
Проблеми |
Причини |
Способи вирішення |
---|---|---|
1. При натисканні кнопки „Пуск" двигун не вмикається |
|
|
|
||
|
||
2. При вмиканні електродвигун гуде,а робочий вал не обертається |
|
|
3. Протікання води через розвантажувальний пристрій |
|
|
|
||
4. Збирання води та відходів у робочій камері |
|
|
5. Двигун працює,а робочий орган не обертається |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. При вмиканні РL-100 (Італія)машина не працює |
|
|
Контрольні запитання
1. Назвати способи очищення овочів, їх переваги і недоліки.
2. У чому полягає суть механічного способу очищення овочів?
3. Класифікація машин для очищення овочів.
4. Призначення хвиль на робочому органі машини.
5. Проаналізувати рух картоплі у робочій камері й обґрунтувати режим роботи картоплеочисної машини.
6. Чому овочі перед очищенням сортують, калібрують і миють?
7. Назвати вимоги до проведення технологічного процесу й одержання якісно очищеного продукту.
8. Назвати основні параметри, що характеризують роботу картоплеочисних машин.
Форма подання результатів виконаної роботи: завдання виконується студентами та надсилається через систему Elearn 1 файлом (назва файлу "Ivanкіv_PR18") на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та оформлення - робота має містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (зазвичай до наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 8 балів.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла