Практичне заняття 23-24
ТЕМА 20.
Загальні відомості про теплове устаткування
Мета заняття: розглянути вимоги, які висувають до теплового обладнання ресторанного господарства; навести характеристику та методи розрахунку основних показників ефективності теплового обладнання.
Методичні рекомендації до виконання практичного завдання прикріплені у файлі
Завдання. Надати повну і ґрунтовну відповідь на наступні питання:
1. Охарактеризуйте основні вимоги до теплового устаткування закладів ресторанного господарства.
2. Які функції виконує автоматичне управління технологічними процесами?
3. Назвіть основні показники ефективності теплових апаратів закладів ресторанного господарства.
4. Що таке коефіцієнт корисної дії теплового апарата? Як можна збільшити коефіцієнт корисної дії?
5. Що таке продуктивність теплового устаткування закладів ресторанного господарства? Від чого залежить даний показник?
6. Що означає поняття «умовна страва» і де його застосовують?
7. Що характеризує коефіцієнт завантаження теплового апарата та як розраховують даний показник?
8. Що таке коефіцієнт використання теплового устаткування? Для чого використовують цей показник?
9. Охарактеризуйте поняття «питома металоємність» та «питома енергоємність» теплових апаратів.
10. Як впливає кількість продуктів у робочій камері на питомі витрати електроенергії теплового обладнання?
11. З яких основних частин складаються теплові апарати?
12. З яких матеріалів виконуються частини апаратів, що контактують з харчовими продуктами?
13. Які матеріали використовуються в якості теплоізоляційних?
14. Які матеріали відносяться до електротехнічним?
15. Які знаєте типи теплообмінників?
16. Які типи теплообмінників з сорочкою Ви знаєте?
17. Види апаратів з внутрілежачою поверхнею нагріву?
Форма подання результатів виконаної роботи: завдання виконується студентами та надсилається через систему Elearn 1 файлом (назва файлу "Ivanкіv_PR23-24") на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та оформлення - робота має містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (зазвичай до наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 16 балів.
- 21 червня 2022, 15:44
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла