Практичне заняття 28
ТЕМА 24. Допоміжне теплове устаткування
Мета заняття:
- вивчити будову та принцип роботи термостатного обладнання (марміти, теплові шафи).
- розглянути основні параметри та склад модульних теплових ліній закладів ресторанного господарства;
- надати характеристику різним способам розміщення модульних теплових ліній у гарячих цехах.
Методичні рекомендації до виконання практичного завдання прикріплені у файлі.
Завдання. Підготувати доповідь на одну із заданих тем:
1. Опишіть призначення та сферу використання мармітів.
2. Чим відрізняються марміти від іншого термостатичного обладнання?
3. Опишіть будову мармітів для других страв. Назвіть сферу використання парових, водяних та повітряних мармітів для других страв.
4. Опишіть будову марімтів для перших страв. Чим відрізняється дане обладнання від електричних конфоркових плит?
5. Опишіть будову, принцип роботи та сферу застосування теплових вітрин з ІЧ нагріванням.
6. Для чого використовують теплові шафи. Які відмінності у конструкції теплової шафи порівняно з жаровою шафою? 7. Як регулюють температуру робочого середовища мармітів?
7. Яке теплове обладнання може бути включене до складу модульної теплової лінії?
8. Чому не рекомендується встановлювати в цеху лише окремі елементи модульної теплової лінії?
9. Що мають на увазі, коли вживають термін «серія» модульного теплового обладнання?
10. Які існують серії модульного теплового обладнання?
11. Які серії модульного теплового обладнання зустрічаються частіше?
12. В які модульні теплові лінії складно включити пароконвектомат?
13. Які бувають пособи розміщення модульних теплових ліній?
14. Наведіть переваги та недоліки різних способів розміщення модульних теплових ліній у цеху?
15. Надайте попередні рекомендації щодо вибору серій модульного теплового обладнання для ресторанів на 100, 150, 250 місць та їдальні на 300 місць.
16. Запропонуйте необхідне теплове обладнання та серію модульної теплової лінії для таких закладів: кафе з італійською кухнею на 130 місць; ресторану з американською кухнею на 200 місць; дієтичної їдальні закритого типу на 400 місць.
Форма подання результатів виконаної роботи: завдання виконується студентами та надсилається через систему Elearn 1 файлом (назва файлу "Ivanкіv_PR28") на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та оформлення - робота має містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (зазвичай до наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 9 балів.
- 21 червня 2022, 16:59
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла