Практичне завдання 1
Тема 1. Сутність та класифікація ризиків в готельно-ресторанному бізнесі
Мета заняття: розуміти актуальність вивчення ризику та невизначеності в підприємницькій діяльності. Знати сутність поняття «ризик» та «невизначеність». Розрізняти види невизначеності та ризиків. Зв’язок ризику та невизначеності. Дослідити класифікацію ризиків та їх функції. Види ризиків в діяльності готельно- ресторанних підприємств та особливості формування ризиків на готельно-ресторанному підприємстві
Хід роботи: Проводиться в усній формі у вигляді колективної доповіді із використанням PowerPoint презентації з такими «red-dots» (з англ. red-dots – основними моментами):
1. Доповідь;
2. Відповідь на запитання колег;
3. Конструктивний аналіз проробленої роботи.
Підготовка та робота на практичному занятті сформує вміння працювати у команді, навички до аналітичного розуміння ризиків в ГРБ із власним баченням визначення невизначенності в підприємницькій діяльності.
Завдання: Підготувати доповіді з презентаціями на одну із тем:
1. Сутність «ризику»;
2. Сутність «невизначеності»;
3. Види ризику, класифікація ризиків;
4. Види невизначеності;
5. Взаємозв’язок ризику та невизначеності;
6. Дайте визначення ризику у сфері готельного бізнесу. Поясніть його сутність.
Рекомендована література:
1. Вітлінський В. В., Великоіваненко Г. І. Ризикологія в економіці та підприємництві. Київ: КНЕУ, 2018. 480 с.
2. Гранатуров В. М., Шевчук О. Б. Ризики підприємницької діяльності: проблеми аналізу. Київ : Зв'язок, 2020. 152 с.
3. Писаревський І. М., Стешенко О. Д. Ризик-менеджмент в індустрії гостинності : навч. посіб. для вищих навчальних закладів. Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2017. 128 с.
4. Старостіна А. О.. Кравченко В. А. Ризик-менеджмент: теорія та практика : навч. посібник. Київ : Політехніка, 2018. 200 с.
Завдання виконується студентами та надсилається 1 файлом (назва файлу "Ivankiv_PR1") на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та оформлення - робота має містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (за звичай до наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 5 балів.
правильність та повноту розкриття питання – 2 бали;
висловлювання власних думок, вміння підвести підсумки – 2 бали;
естетичне оформлення всіх матеріалів роботи – 1 бала.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла