2. Класифікація підприємств індустрії краси України.

Типи підприємств індустрії краси. Під типом підприємств індустрії краси маються на увазі варіанти комплектації та набори послуг, пропоновані клієнтам, поділяють на різні за призначенням та послугами монопідприємства та поліпідприємства. 

1. Монопідприємства - підприємства однієї послуги. До них відносять: 

1) Перукарня або студію зачісок 

2) Студія засмаги 

3) Центр корекції фігури 

4) Центр естетики ніг і подології. Крім різних видів педикюру (а тут повинні проводитися всі його види), такий центр пропонує клієнтам також вирішення проблем мозолів, грибкових захворювань ніг, врослого нігтя. 

5) Nail-bar (надають послуги манікюру і нарощування нігтів). 

2. Салон експрес обслуговування. У такому салоні клієнт за одиницю часу отримує 2-3 послуги відразу. Наприклад: манікюр, педикюр та перукарню послугу або манікюр, педикюр та косметологія (можливі інші варіанти). Тут чималу роль зіграє новизна, так як таких підприємств дуже мало. 

 3. Салон краси стандартної структури. У структуру такого підприємства входять: * Перукарський зал * Кабінет манікюру-педикюру * Універсальний кабінет естетичної косметології обличчя та тіла. 

4. Салон краси розширеного типу. Структура такого салону відрізняється від попередньої наявністю окремих кабінетів косметології обличчя та тіла, солярію, ще одного місця манікюру в перукарському залі. 

5. Медико-косметологічний центр (МКЦ). Такий центр подібно попередньому типу підприємства може мати як стандартну, так і розширену структуру. 

Стандартна структура: 

* Відділення косметології обличчя 

* Відділення корекції фігури 218

 * Відділення подології 

* Відділення дерматокосметології

 * Відділення естетичного догляду 

Розширена структура: 

* Консультаційно-діагностичне відділення 

* Відділення світотехнологій (фото-і лазерні технології) 

* Приєднання пластичної хірургії 

6. SPA – підприємства ( крім стандартних послуг проводяться специфічні процедури. Ці процедури спрямовані на відновлення енергетичного потенціалу людини: релаксацію і реабілітацію (душі, гідромасажні ванни, обгортання тощо)). 

 7. Салон краси в структурі спортклубу або фітнесцентр

 8. Центри масажу. Класи підприємств індустрії краси 

Економ клас. (Завантаженість підприємства економ класу - 50-70%) 

Бізнес клас. (Завантаженість підприємства бізнес класу -30 - 50%)

 VIP клас. (Завантаженість підприємства елітного класу -10 -30%) 

Класифікація салонів краси за категоріями 

 • I категорія - центри краси, підприємства, які надають широкий комплекс послуг, пов'язаних із створенням образу і стилю, - робота з волоссям, шкірою обличчя та тіла; манікюр, педикюр; оздоровчі та косметичні послуги, солярій. Так само враховується інтер'єр і рівень комплектації об'єкта. Центр краси повинен бути оснащений сучасним обладнанням і працювати на матеріалах найкращої якості.  

 II категорія - салони краси, де надають послуги, традиційні для перукарень: догляд за волоссям, шкірою обличчя і тіла, манікюр, педикюр та постижерні роботи - на високому художньому рівні і з урахуванням вимог моди і індивідуальних запитів клієнтів. 

• III категорія - салони-перукарні, що забезпечують виконання більш обмеженого набору послуг на хорошому художньому рівні. 

 • IVкатегорія - просто перукарні. Класифікація за специфічною цільовою аудиторією: 

• Універсальна перукарня - обслуговування чоловіків, жінок і дітей;

• Дитяча перукарня - обслуговування лише дітей;

 • Чоловіча перукарня - обслуговування тільки чоловіків. 

• Перукарські для тварин - обслуговування тварин. . 

Класифікація за типом власності: 

• Приватна перукарня;

 • Державна перукарня.

Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту