1. Стилістика у рекламному креативі

У рекламному креативі після розробки рекламної ідеї важливими аспектами є вибір стилю рекламного повідомлення та його побудова за певною структурою.

Як спеціальний термін «стиль» має масу змістових відтинків і значень. У рекламному креативі – це творча манера побудови образів і їх відповідності один одному у рекламному зверненні.

Основними стилями реклами незалежно від рекламоносіїв є такі:

Фольклорний характеризується використанням народних мотивів у оформленні рекламного звернення, починаючи від героїв народних казок, завершуючи стилізованим підбором шрифтів, запозиченням цитат із народних пісень тощо. Використовується для підкреслення всього національного.

Кич – це зображення «близьких», «типових» осіб споживача з атрибутами міщанства.

Відтінки кичової специфіки можна поділити на такі напрямки:

-     культ погоні за новинками;

-     створення удаваної оригінальності;

-     домінування відчуття самоповаги;

-     фальшивий документалізм;

-     кич-комікс.

Модерн у своїй основі має жіноче начало, характеризується вичурністю ліній, закрутистою примхливістю декорів, шаленою емоційністю композицій.

Рекламна комерційна еклектика – поєднання фольклорних мотивів зі стилем «модерн».

Постмодернізм як стиль реклами характеризується відеократією, тобто владою окремих частин людського тіла: ока, відеобразу, обличчя, кіберфейса. Однак нині його сутність дещо трансформувалася і він характеризується ще і владою окремих предметів чи їх частин та цитатністю.

Стиль авангард – це новаторство у будь-якій сфері: графіці, ілюструванні, це використання таких образів і установок, до яких не звикли, а саме поєднання непоєднуваного: імпресіонізму, ексгібіціонізму, футуризму тощо.

Віртуальна ізофренія – стиль, характерний використанням комп’ютерних спецефектів на зразок

«Зоряних воєн». Ідеться про високий ступінь ілюзіонізму, якого можна досягти через складне накладання хвильових процесів з одночасною обмеженістю можливостей кольорового і світлотіньового діапазону, відсутністю моделювання простору, послабленням відчуття перспективи. У такій рекламі час зупиняється.