Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

А

Альвиця (молд. alviсa)

- солодка страва молдавської кухні  на зразок халви. Готується з карамелі і відвару кореня мильнянки – рослини сімейства гвоздичних.


Антреме ( від фр. entre – між, і mets – страва)

– страва, що подається між основними стравами або перед десертом. Завдання антреме полягає в тому, щоб нейтралізувати або заглушати смак попереднього страви. У російській кухні до антреме відносилася, наприклад, пироги, що подається між першим (щами, юшкою) і печеням. До антреме відносилася й каша, особливо молочна, подавана після м'ясного другого страви, але перед третім, солодким. У французькій кухні типовим антреме були сири, що подаються наприкінці обіду перед фруктовим десертом. У японській кухні маринований імбир подають у якості антерме.