Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Б

Баваруа (або баварський крем)

– це різновид десертів, класичною основою яких є англійський крем, вершки й желатин. За бажанням і за смаком можна додати шоколад, фруктове пюре, горіхи, каву.



Банановий фостер

десерт, приготовлений з бананів і ванільного морозива з соусом з вершкового масла, коричневого цукру, кориці, темного рому і бананового лікеру.


Бланманже (фр. blanc – білий і manger – є)

– десерт, желе з мигдального або коров’ячого молока. Традиційний рецепт бланманже включає мигдальне молоко, рисове борошно або крохмаль, цукор і спеції (ваниль, мускатний горіх інші за бажанням).



Брауні (англ. Chocolatebrownie, англ.brown – «коричневий»)

–  прямокутні шматки нарізаного шоколадного пирога, традиційного для американської кухні.



Букман

– це один із традиційних десертів узбекської кухні, є однієї з різновидів халви, що за смаком нагадує згущене молоко.