Глосарій
Умови завершення
Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Д |
---|
Десе́рт (від фр. desservir – розчищати стіл)– завершальна страво стола, призначене для одержання приємних смакових відчуттів
наприкінці обіду або вечері. | |
Джезер’є (тур. cezerye)– восточні
солодощі турецького
походження. Готується на основі уварювання й желювання
сиропу моркви або соку гранату. | |
Джелато (італ. gelato)– м'яке італійське морозиво на вершковій основі з наповнювачами. | |
Дондурма– продукт турецької кухні, що нагадує морозиво. Виготовляється з молока, цукру, салепа (англ.)
і мастики. Наявність у дондурмі салепа в ролі загусника й
мастики надає морозиву твердість і липкість, тому цю страву іноді їдять за допомогою ножа. Дондурма тане набагато повільніше, ніж звичайне морозиво. | |
Шрифти
Розмір шрифта
1
Колір тексту
Колір тла
© 2006-2024. Всі права застережено