Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

З

Зукото (італ. Zuccotto)

– це торт у вигляді купола. Основа торта – бісквіт, начинка з рікоти з вершками й добавками (шоколадом, горіхами, свіжими й сухими фруктами, зефіром, мармеладом, безе).


Зуппе Інглезе (у перекладі з італійського "Англійський суп")

– це італійський бісквітний десерт. Основа складається з бісквітного печива савоярді. У класичному варіанті воно вимочується в лікері Алкермес, але так само можливо в ромі або десертному вині Марсала.