Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все

К

Канолі

– традиційний сицилійський десерт: смажені у фритюрі трубочки з тіста, заповнені кремом.


Караме́ль (фр.caramel – «цукровий очерет»)

кондитерський виріб, одержуваний нагріванням цукру або уварюванням цукрового розчину із крохмальною патокою або інвертним сиропом.  Являє собою пластичну або тверду масу (залежно від температури нагрівання) різних відтінків жовтого і коричневого кольору (без додаткового фарбування), містить сахарозу, мальтозу і глюкозу.


Касата (сицилійська касатa)

– традиційна солодка страва з Палермо (Сицилія, Італія), морозиво з льодяниками, сушеними фруктами й горіхами. Сицилійська касата складається із круглого бісквіту, змоченого фруктовим соком або лікером, а також шарів рікоти, цукатів і шоколадного або ванільного наповнювача. Зверху кассата покривається марципанами, рожевими й зеленими пастельними льодяниками.



Кисіль

– солодка желеподібна страва, виготовлена зі свіжих і сушених фруктів і ягід, фруктово–ягідних соків, сиропів, варення або молока з додаванням картопляного або кукурудзяного крохмалю або зернової закваски.



Клафуті (фр. clafoutis– наповнювати)

французский десерт, з'єднуючий у собі риси запіканки і пирога. Фрукти в солодкому рідкому яєчному тісті, схожому на блинне, випікаються у формах для запіканок. Класичним вважається клафути зі свіжої вишни с кісточками.


Крамбл (англ. Crumble "розкришити, обсипати")

– десерт, схожий на пиріг або запіканку: дуже багато соковитої начинки під золотавою розсипчастою крихтою з пісочного тіста або пластівців (мюслі).



Крем Каталана (італ. crema catalana)

– заварний крем на базі яєчного жовтка, покритий карамелізованим цукром.


Крем Шантильї

– збиті вершки.


Крем–брюле́ (фр.crèmebrûlée – обпалені вершки)

десерт  із заварного крема с карамельною скоринкою, подається кімнатної температури.


Крокембу́ш (фр. croquembouche)

– французький десерт, що представляє собою високий конус із профітролей з начинкою, скріплених карамеллю або спеціальним солодким соусом, і прикрашений карамельними нитками, зацукрованим мигдалем, фруктами, зацукрованими квітами.




Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все


Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла