Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
К |
---|
Канолі– традиційний сицилійський десерт: смажені у фритюрі трубочки з тіста, заповнені кремом. | |
Караме́ль (фр.caramel – «цукровий очерет»)– кондитерський
виріб,
одержуваний нагріванням цукру або уварюванням цукрового розчину із крохмальною патокою або інвертним
сиропом. Являє собою
пластичну або тверду масу (залежно від температури нагрівання) різних відтінків
жовтого і коричневого кольору (без додаткового
фарбування), містить сахарозу, мальтозу і глюкозу. | |
Касата (сицилійська касатa)– традиційна солодка страва з Палермо (Сицилія, Італія), морозиво з льодяниками, сушеними фруктами й горіхами. Сицилійська касата складається із круглого бісквіту, змоченого фруктовим соком або лікером, а також шарів рікоти, цукатів і шоколадного або ванільного наповнювача. Зверху кассата покривається марципанами, рожевими й зеленими пастельними льодяниками. | |
Кисіль | |
Клафуті (фр. clafoutis– наповнювати) | |
Крамбл (англ. Crumble "розкришити, обсипати")– десерт, схожий на пиріг або запіканку: дуже багато соковитої начинки під золотавою розсипчастою крихтою з пісочного тіста або пластівців (мюслі). | |
Крем Каталана (італ. crema catalana)– заварний крем на базі яєчного жовтка, покритий карамелізованим цукром. | |
Крем Шантильї– збиті вершки. | |
Крем–брюле́ (фр.crèmebrûlée – обпалені вершки)– десерт із заварного крема с карамельною скоринкою, подається
кімнатної температури. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла