Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

М

Марі-Антуан Карем

– відомий кухар, один із засновників кулінарії нового часу, мав прізвисько «кухаря королів і короля кухарів».



Мармелад

– кулінарний продукт, приготовлений із фруктів, варених з цукром з додаванням загусника (пектину, агар–агару) і  смакових добавок.



Марципа́н (нем. Marzipan, італ. marzapane)

– це суміш здрібненого в борошно мигдаля і цукрової пудри. Іноді марципаном називають також масу з інших горіхів, а також вироби з неї.



Маскарпо́не (італ. Mascarpone)

– італійський вершковий сир.  Використовується в технології тирамісу.


Мільфей

– багатошаровий десерт (з тонких шарів) або закуска з листкового тіста, із прошарками крему.


Мітараші-данго

це кульки з рисового борошна, які можна готовити із чим-завгодно: з горіхами, джемом, шоколадом, солодкою пастою із червоної квасолі (японська національна страва).


Молекулярна кухня

– розділ трофології, пов'язаний з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються при приготуванні їжі. При приготуванні їжі прихильники «молекулярної кухні» враховують фізико-хімічні механізми, відповідальні за перетворення інгредієнтів під час кулінарної обробки їжі.


Мус (фр. mousse "піна")

солодка страва, по суті являє собою збите желе.