Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

О

Огюст Ескоф’є

– французький ресторатор, критик, кулінарний письменник, популяризатор традиційної французької кухні. Розвинув і модернізував ідеї «високої кухні» Марі-Антуана Карем і слідом за ним був удостоєний титулу «короля кухарів і кухаря королів». Книга Еськоф’є «Кулінарний путівник» (фр. Le Guide Culinaire) до теперішнього часу популярна і як збірка рецептів, і як підручника кулінарного мистецтва.