Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
П |
---|
Панакота (італ. рanna cotta – «варені вершки»)– північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі. | |
Парфе (від фр. рarfait – бездоганний, прекрасний)– морозиво на основі вершків. | |
Пастила– солодка страва російської кухні. Пастилу виготовляли зі збитого пюре яблук кислуватих російських сортів (антонівка, тітовка, зеленка) або м'якоті ягід (брусниці, горобини, малини, смородини), меду або цукру, збитих яєчних білків. | |
Патока (мальтодекстрин)– продукт
неповного кислотного (розведеними кислотами) або ферментативного гідролізу
крохмалю. | |
Пахлава (або баклава)–
популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі, широко
поширене в кухнях східних народів, насамперед, у турецькій, азербайджанській,
арабській, кримсько-татарській. | |
Пашмак– цукрова халва з борошном на основі гранатового соку. | |
Персик Мельба– класичний десерт з морозива, створений французьким шеф-кухарем Огюстом Еськоф’є, шеф-кухарем ресторану готелю «Савой» у Лондоні, на честь оперної діви Неллі Мельба (1861-1931). Десерт готується з очищених від шкірки половинок персика, малинового соусу і ванільного морозива. | |
Пудинг (англ. pudding)– англійський
десерт з яєць, цукру, молока і борошна, що готується на водяній бані. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла