Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Р

Равіолі (італ. ravioli)

– італійські макаронні вироби з тіста з різною начинкою. Аналогом равіолі є пельмені (у російській кухні) або вареники (в українській кухні), але на відміну від пельменів, равіолі, як і вареники, можуть бути десертною стравою, тобто з солодкою начинкою з фруктів або ягід, крім того, тістова основа готується на основі борошна з твердої пшениці (семоліни).


Ревані

– це турецький пиріг з манної крупи і борошна в цукровому сиропі



Рікота (італ. ricotta)

– традиційний італійський молочний продукт. Часто рікоту іменують сиром, проте формально це невірно: рікотта виготовляється не з молока, а з сироватки, що залишається після приготування моцарелли або інших сирів. Використовується в приготуванні десертів і тортів як крем або наповнювач.