Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
С |
---|
Самбук– солодка холодна страва, приготовлена шляхом збивання фруктового пюре з цукром і яєчним білком. | |
Сандей, санді– десерт
з морозива; готується з кульок морозива, прикрашених фруктовим
сиропом або желе, подрібненими горіхами, шоколадом, збитими вершками і ягодами. | |
Семіфредо (італ. semifreddo)–
традиційне італійське домашнє морозиво на основі жовтків і жирних вершків з
різними наповнювачами: горіхами, фруктами, ягодами, шоколадом. | |
Сир «Котедж» (англ. cottage cheese)– це зернистий сир (зернятка сиру у вершках). | |
Сир «Філадельфія»– м'який
солодкий сир з помірно вираженим смаком молока і вершків. Класична основа для
чізкейка. | |
Ск’ячата– це
тосканський пиріг: багато соковитої начинки з винограду, рум'яне
карамелізоване тісто з медовим ароматом. | |
Сорбе, або сорбет (фр. sorbet)– заморожений десерт, приготований з цукрового сиропу і фруктового соку або пюре. Замість фруктового наповнювача можливо також використання шампанського чи вина. | |
Спагетті-айс– німецький десерт з морозива, який приготовлений так, щоб виглядати, як тарілка спагетті. | |
Спліт банановий– класичний американський банановий десерт з морозивом: складається з очищеного банану, розрізаного вздовж, на який викладаються кульки ванільного, шоколадного і полуничного морозива, які поливаються ананасовим і полуничним сиропами і шоколадним соусом. Потім десерт посипається горіхами, прикрашається збитими вершками та коктейльною вишнею. Банановий спліт подається зазвичай на довгастій тарілці-човнику. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла