Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все

С

Сабайон (італ. zabaglione, zabaione; фр. Sabayon)

– один з найвідоміших десертів італійської кухні, яєчний крем з додаванням вина (зазвичай марсали або просекко). Подається в декорованому цукровою пудрою келиху з бісквітним печивом або зі свіжим інжиром.



Самбук

солодка холодна страва, приготовлена шляхом збивання фруктового пюре з цукром і яєчним білком.



Сандей, санді

– десерт з морозива; готується з кульок морозива, прикрашених фруктовим сиропом або желе, подрібненими горіхами, шоколадом, збитими вершками і ягодами.


Семіфредо (італ. semifreddo)

– традиційне італійське домашнє морозиво на основі жовтків і жирних вершків з різними наповнювачами: горіхами, фруктами, ягодами, шоколадом.


Сир «Котедж» (англ. cottage cheese)

– це зернистий сир (зернятка сиру у вершках).



Сир «Філадельфія»

– м'який солодкий сир з помірно вираженим смаком молока і вершків. Класична основа для чізкейка.


Ск’ячата

– це тосканський пиріг: багато соковитої начинки з винограду, рум'яне карамелізоване тісто з медовим ароматом.


Сорбе, або сорбет (фр. sorbet)

– заморожений десерт, приготований з цукрового сиропу і фруктового соку або пюре. Замість фруктового наповнювача можливо також використання шампанського чи вина.



Спагетті-айс

– німецький десерт з морозива, який приготовлений так, щоб виглядати, як тарілка спагетті.



Спліт банановий

– класичний американський банановий десерт з морозивом: складається з очищеного банану, розрізаного вздовж, на який викладаються кульки ванільного, шоколадного і полуничного морозива, які поливаються ананасовим і полуничним сиропами і шоколадним соусом. Потім десерт посипається горіхами, прикрашається збитими вершками та коктейльною вишнею. Банановий спліт подається зазвичай на довгастій тарілці-човнику.





Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все