Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Т

Твіль (франц. Tuile – черепиця)

– повітряне тонке тісто, якому в гарячому виді можна надати форму кошика (використовувати як форму для десерту) або зробити прикрасу (кульку, спіральку тощо).


Тімбал (або тімбали)

– у французькій класичній кухні готують з тіста (хлібного або пухкого тіста для бабок, а іноді і бісквітного) з метою створити їстівну платформу або резервуар для розміщення в ньому різних видів страв: мармеладу, кремів, цукатів тощо.


Тірамісу (італ. Tiramisù «піднеси мене»)

– італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять такі інгредієнти: сир маскарпоне, кава (зазвичай еспресо), курячі яйця, цукор і печиво савоярді.



Тортоні

італійський десерт з мигдальною крихтою.