Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Ф |
---|
ФаетонФаетон (від імені міфологічного героя Фаетона) — легка коляска з відкидним верхом, пізніше — тип легкового авто, який має відкидний кузов з тентом. | |
Фіскальні функції реєстраторівФіскальні функції - це здатність реєстраторів розрахункових операцій забезпечувати одноразове занесення, довготермінове зберігання у фіскальній пам'яті, багаторазове зчитування і неможливість зміни підсумкової інформації про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. | |
ФризериФризери призначені для збивання і заморожування суміші вихідних компонентів при виробництві м’якого морозива. | |
ФритюрницяФритюрниця — кухонний прилад, який використовується для фритюру. Широко використовується в комерційних кухнях, а побутові моделі стали звичайним явищем. Пристрій може бути використаний в приготуванні різних страв: смаженого м'яса, овочів тощо. Для глибокого смаження підходять жири з високою точкою димоутворення, рослинні олії, свиняче сало або топлене масло, фритюрний жир. При
використанні фритюрниць вироби
занурюють у гарячий жир (135…180° С), витримують їх заданий час і повільно
виймають з робочої ванни для стікання. Фритюрниці можуть встановлюватися на
столах чи підлозі. Існують апарати періодичної чи безперервної дії (з великою
продуктивністю). | |
Функціональні ємкостіФункціональні ємкості призначені для зберігання, приготування, транспортування та роздавання продуктів. Вони використовуються на всіх операціях технологічного процесу без перекладання або з перекладанням їжі мінімальну кількість разів. Це збільшує рівень механізації праці на підприємствах харчування. Так, без використання функціональних місткостей продукт під час його руху від місця постачання сировини до роздавання готової їжі перекладається в середньому вісім разів, а під час приготування у функціональних місткостях, наприклад картопляного пюре, — всього один раз. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла