Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Ф

Ф'южн (англ. fusion змішання)

– це сплав різних кулінарних традицій ствіту в одній страві.



Фламбе (фр. "flamber" – згоріти)

– це кулінарний прийом, при якому або в процесі приготування страви, або під час подачі поливають міцними алкогольними напоями і підпалюють. Полум'я швидко гасне, а продукти набувають неповторний смак і аромат алкогольного напою і покриваються хрусткою скоринкою.



Флан

класика кондитерської французької випічки. Це простий десерт з яєць, цукру, вершків (запечений кондитерський крем).



Фондан (фр. fondant au chocolat)

– чудовий шоколадний кекс, в якому внутрішня частина неодмінно рідка, а зовнішня – хрумка.


Фондю (фр. Fondue - розплавлений)

– сімейство швейцарських страв, які виготовляють на відкритому вогні в спеціальному жароміцному посуді, яке називається какелон (фр. caquelon). Рідка солодка основа – шоколад, джем, тверда – фрукти, зефір.



Франжипан

– густий мигдальний крем, який можна використовувати для приготування пирогів і всіляких тістечок.