Методичні рекомендації по роботі з курсом
Електронний навчальний курс «Устаткування закладів ГРБ» призначений для підтримки денної форми навчання.
Термін вивчення заплановано на 30 тижнів, в т.ч. 15 тижнів (4 семестр), по 5 годин кожного тижня та 15 тижнів (5 семестр), по 5 годин кожного тижня. Ці години потрібно розподіляти таким чином:
1. відвідування лекційного заняття – 2 год.;
2. відвідування практичного заняття - 2 год.;
3. самостійна робота студента – 1 год.
Відвідування
студентами лекційних і практичних занять – є обов’язковим.
Примітка: Студенти, які навчаються за індивідуальним графіком повинні самостійно вивчити та виконати навчальний матеріал дотримуючись часових вимог.
Вивчення теоретичного та практичного матеріалу передбачає перегляд презентацій та відео, які наглядно показують роботу устаткування закладів ГРБ. Практичні завдання місять методичні рекомендації з прикладами роботи. Тому, Ваш робочий комп’ютер повинен бути обладнаний звуковим пристроєм. На практичні заняття необхідно мати власні навушники для можливості отримання аудіо матеріалу. А також на комп’ютер повинен бути встановлений застосунок Power Point, або будь який інший, який відкриває файли «ppt/pptx».
Розподіл навчального матеріалу зроблено на 4 великі частини (Модулі):
Частина 1. Устаткування готелів:
1. Модуль – вивчення технологічного устаткування готелів;
2. Модуль – вивчення інженерного устаткування готелів;
Частина 2. Устаткування закладів ресторанного господарства:
3. Модуль – вивчення механічного устаткування;
4. Модуль – вивчення теплового, холодильного та торговельного устаткування.
Теми та порядок вивчення матеріалу визначається затвердженою Робочою програмою дисципліни.
Модульний контроль передбачено в кінці кожного модуля у вигляді тестування та додаткової співбесіди за потребою.
Примітка: Студенти, які навчаються за індивідуальним графіком повинні з’явитись на заняття, яке буде призначено як модульний контроль.
Оскільки вивчення устаткування закладів ГРБ є набуття студентами необхідних знань і навичок щодо вибору, розміщення устаткування для готелів, а також навичок, пов'язаних з вибором, експлуатацією, розміщенням механічного, теплового, холодильного і торговельного устаткування для закладів ресторанного господарства; підготовка спеціалістів, спроможних знати й вирішувати питання використання нових видів машин і апаратів. Слухачі дисципліни повинні навчитися активно використовувати знання при оснащенні житлової, адміністративної, обслуговуючої та підсобної груп приміщень закладів розміщення; при раціональному виборі устаткування для закладів готельно-ресторанного господарства; при економічному обґрунтовуванні технічного оснащення закладів готельно-ресторанного господарства. На заняттях ми встигатимемо розглянути основні принципи роботи устаткування та їх ефективне застосування в готельно-ресторанному господарстві. Для результативного навчання необхідно читати ресурси подані як додаткові.
Підсумкова атестація передбачає в кінці 4 семестру – залік, в кінці 5 семестру – екзамен. Підсумкова атестація відбуватиметься вигляді тестування та обов’язкової співбесіди на одне з питань за темами дисципліни.
До підсумкової атестації допускаються студенти, які повністю виконали навчальний план з курсу.
У разі пропущених студентом лекційних або практичних занять, він повинен його відпрацювати. Якщо пропущене лекційне заняття, то студент - самостійно опрацювує матеріал в Elearn і захищає отримані знання під час співбесіди із лектором, яка проходить під час консультації (графік консультацій поданий в розділі «Силабус»).
Матеріал пропущеного практичного заняття студент також опрацьовує самостійно, за необхідності на консультації задає необхідні питання і отримує роз’яснення. Виконує практичне заняття і завантажує його в Elearn. Якщо студент хоче отримати вищий бал – він повинен захисти виконане завдання на консультації.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла