Контрольні питання по темах модуля 3
Питання для самоконтролю по темі 13
1. Назвати основні складові частини технологічних машин та їх призначення.
2. Що таке передавальний механізм? Які функції він виконує?
3. Які основні вимоги ставляться до технологічних машин?
4. Як впливають простої обладнання на його довговічність?
5. Які матеріали застосовуються під час виробництва деталей машин?
6. Наведіть класифікацію механічного устаткування закладів ресторанного господарства.
7. Які процеси оброблення сировини відносять до механічних, а які до гідроме- ханічних? Яке устаткування застосовують для здійснення кожного з процесів?
8. Що таке продуктивність? Які є види продуктивності?
Питання для самоконтролю по темі 14
1. Сформулюйте суть сортувально-калібрувального процесу.
2. Перелічіть основні способи розділення продуктів на фракції.
3. Яким чином у сировину потрапляють домішки і за допомогою якого проце- су вони видаляються?
4. За якими ознаками класифікують просіювачі?
5. Які фактори впливають на якість просіювання?
6. Яка будова просіювачів з обертовим ситом?
7. Як побудовані просіювачі з плоским ситом?
8. Яку функцію виконують пружини-дебаланси у просіювачі МВПМ-300?
9. Назвіть мінімум дві основні принципові відмінності між просіювачами МПП-ІІ і МВПМ-300
10. Сформулюйте правила експлуатації просіювачів.
Питання для самоконтролю по темі 15-19
1. Технологічна машина та її будова. Вимоги то технологічних машин.
2. Характеристика матеріалів, які застосовують для виробництва деталей машин.
3. Класифікація механічного устаткування закладів ресторанного господарства.
4. Стандартний алгоритм роботи механічного устаткування.
5. Техніко-економічні показники роботи обладнання.
6. Універсальні кухонні машини.
7. Сортувально-калібрувальне устаткування.
8. Загальні відомості про сортувально-калібрувальний процес.
9. Класифікація, будова та принцип роботи просіювачів.
10. Будова та принцип роботи відцентрового просіювача МПП-ІІ.
11. Будова та принцип роботи просіювача зі шнековою подачею МПМ-800.
12. Будова та принцип роботи вібраційних просіювачів.
13. Технічні характеристики та правила експлуатації просіювачів.
14. Очищувальне обладнання.
15. Способи очищення та класифікація очищувального устаткування.
16. Будова та принцип роботи картоплеочисних машин.
17. Картоплеочисні машини періодичної дії.
18. Картоплеочисні машини безперервної дії.
19. Правила експлуатації картоплеочисних машин.
20. Будова та принцип роботи пристрою для очищення риби від луски.
21. Подрібнювальне устаткування.
22. Призначення і класифікація подрібнювального устаткування.
23. Розмелювальні машини.
24. Розмелювальні механізми з конусним робочим органом.
25. Дискові машини і механізми для розмелювання кави.
26. Розмелювальні машини і механізми з вальцьовим робочим органом.
27. Машини для отримання пюреподібних продуктів (протиральні машини).
28. Устаткування для миття овочів та посуду.
29. Способи та схеми миття.
30. Будова та принцип роботи обладнання для миття овочів.
31. Будова та принцип роботи посудомийних машин.
32. Посудомийні машини періодичної дії.
33. Посудомийні машини безперервної дії.
34. Місильно-перемішувальне устаткування.
35. Основні визначення та класифікація.
36. Машини і механізми для перемішування продуктів.
37. Збивальні машини та механізми.
38. Машини для замішування тіста.
39. Як класифікується дозувально-формувальне обладнання за функціональним призначенням?
40. Якою є принципова будова тісторозкочувальної машини МРТ-60М?
41. Правила експлуатації тісторозкочувальних машин.
42. Надати характеристику процесу формування.
43. Опишіть принцип роботи машини для дозування тіста.
44. Якою є принципова будова котлетоформувальної машини МФК 2240?
45. Правила експлуатації котлетоформувальної машини.
46. Принцип роботи пельменного автомата П6-ФПВ.
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла