Теплове устаткування

1. Загальні відомості про теплове устаткування. Теплообмінники.

2. Варильне обладнання.

3. Класифікація способів теплової обробки харчових продуктів.

4. Загальні принципи будови та класифікація теплових апаратів.

5. Класифікація варильного обладнання. Харчоварильні котли.

6. Жарильно-пекарське обладнання.

7. Характеристика основних способів смаження та класифікація жарильно-пекарського обладнання.

8. Будова та принцип роботи сковорід.

9. Жарильні та пекарські шафи.

10. Чому плити називають універсальним тепловим обладнанням?

11. Порівняйте прийоми теплового оброблення, які можна здійснювати за допомогою плит та пароконвекційних печей.

12. Які бувають форми робочих поверхонь плит? Які форми доцільно застосовувати у закладах типу кафе та їдальня?

13. Опишіть будову конфорок електричних плит.

14. Які матеріали застосовують у виробництві різних частин плит?

15. Опишіть переваги та недоліки плит зі склокерамічною поверхнею.

16. Опишіть будову та принцип роботи індукційних плит.

17. Назвіть переваги та недоліки індукційних плит.

18. Порівняйте ККД газових, електричних ТЕНових та індукційних плит.

19. Опишіть основні вимоги до електричних плит.

20. Як впливає форма конфорки та дна посуду на експлуатаційні показники електричних плит?

21. Від яких чинників залежить температурний режим робочої поверхні конфорки?

22. Від яких чинників залежать питомі витрати енергії під час теплового оброблення продукції на електричній плиті?

23. В яких межах знаходяться значення питомих витрат енергії під час ідеальних та справжніх умов роботи електричних плит?

24. Опишіть призначення та сферу використання мармітів.

25. Чим відрізняються марміти від іншого термостатичного обладнання?

26. Опишіть будову мармітів для других страв. Назвіть сферу використання парових, водяних та повітряних мармітів для других страв.

27. Опишіть будову марімтів для перших страв. Чим відрізняється дане обладнання від електричних конфоркових плит?

28. Опишіть будову, принцип роботи та сферу застосування теплових вітрин з ІЧ нагріванням.

29. Для чого використовують теплові шафи. Які відмінності у конструкції теплової шафи порівняно з жаровою шафою?

30. Яке теплове обладнання може бути включене до складу модульної теплової лінії?

31. Чому не рекомендується встановлювати в цеху лише окремі елементи модульної теплової лінії?

32. Наведіть переваги та недоліки різних способів розміщення модульних теплових ліній у цеху?

Холодильне устаткування

33. Будова та принцип роботи компресійної холодильної машини.

34. Принцип роботи компресійної холодильної машини.

35. Характеристика холодильних агентів.

36. Випарники.

37. Конденсатори.

28. Холодильні агрегати.

39. Принципові схеми холодозабезпечення.

40. Класифікація та загальна характеристика торгового холодильного устаткування.

41. Будова та принцип роботи льодогенераторів.

42. Будова та принцип роботи фризерів.

43. Охолоджувачі напоїв.

44. Холодильні шафи.

45. Холодильні камери.

46. Правила експлуатації холодильного обладнання.

Торгове обладнання

1. Класифікація немеханічного торгового обладнання.

2. Роль ваговимірювальних приладів в торгово-технологічному процесі.

3. Вимоги до ваговимірювальних приладів.

4. Принцип дії та характеристика основних видів важільно-механічних ваг.

5. Принцип дії та характеристика основних видів електронних ваг.

6. Торгові автомати.

7. Характеристики торгових автоматів.

8. Класифікація торгових автоматів.

9. Види торгових автоматів.



Остання зміна: неділя, 19 червня 2022, 20:10