Дистанційне проведення занять

Посилання на доступ до проведення занять у дистанційній формі за розкладом на платформі zoom

Підключитися до конференції Zoom

https://us04web.zoom.us/j/78661173501?pwd=phR6bAChnZMkVWIiVrl35KbzIRMTne.1
Meeting ID: 786 6117 3501
Passcode: 1111

Очне проведення занять:

 

Структура курсу

Курс складається із лекційного матеріалу, завдань для виконання лабораторних робіт та самостійної роботи.

Вивчення навчального матеріалу розподілено на 4 змістові модулі.

Змістовий модуль 1.  Технологія страв із круп, макаронних виробів, яєць, сиру, овочів.

Змістовий модуль 2.  Технологія перших страв та соусів

Змістовний модуль 3. Технологія борошняних страв і виробів та страв з м’яса

Змістовний модуль 4.  Технологія страв з птиці та риби, закусок та десертів

Теми та порядок вивчення матеріалу визначені у Силабусі

Проміжний модульний контроль

Після вивчення тем кожного модуля проводиться проміжний модульний контроль:

Тест до модуля 1

Тест до модуля 2

Тест до модуля 3

Тест до модуля 4

Відпрацювання пропущених занять 

За індивідуальним графіком роботи викладача на кафедрі готельно - ресторанної справи та туризму ( щовівторка  з 10.00 до 15.00 та щосереди з 9.00 до 15.00) 10 корпус .каб №114 

У разі пропущених студентом лекційних або практичних занять, він повинен його відпрацювати. Якщо пропущене лекційне заняття, то студент - самостійно опрацювує матеріал в Elearn і захищає отримані знання під час співбесіди із лектором, яка проходить під час консультації (графік консультацій поданий в розділі «Силабус»).

Матеріал пропущеного практичного заняття студент також опрацьовує самостійно, за необхідності на консультації задає необхідні питання і отримує роз’яснення. Виконує практичне заняття і завантажує його в Elearn

В рамках вивчення дисципліни передбачається проведення лекцій, практичних, самостійної та індивідуальної роботи студентів.

Лекція є основною формою навчального процесу. Мета лекції – розкрити основні положення теми, досягнення науки, з’ясувати невирішені проблеми, узагальнити досвід роботи, дати рекомендації щодо використання основних висновків за темами на практичних заняттях.

Лекція має структуру набуття нових знань і містить такі елементи:

- вступ, де дається мотивація навчання, чітке формулювання теми лекції та постановка завдання;

- викладення в логічній послідовності окремих частин лекції;

- висновки, що дають можливість осмислити лекцію в цілому і виділити основну ідею;

- конкретне завдання на самостійну роботу;

- відповіді на запитання.    

Передбачається застосування таких видів лекцій: вступної, тематичних та підсумкової; залежно від методів викладу навчального матеріалу: монологічних, проблемних, лекцій-бесід тощо.

Лабораторні роботи з курсу «Технологія продукції ресторанного господарства» виконуються особисто кожним студентом згідно зі своїм варіантом. На першому занятті викладач проводить інструктаж з техніки безпеки: знайомить із правилами експлуатації технологічного устаткування, правилами проведення лабораторних робіт і все це закріплюється в лабораторному журналі з техніки безпеки.

Під час підготовки до лабораторних робіт студент повинен вивчити теоретичний матеріал за темою, в робочий зошит вписати рецептури страв за варіантом, скласти технологічні схеми їх виробництва, вимоги до якості.

Особливу увагу слід приділяти знанню правил користування устаткуванням в лабораторії та техніці безпеки при роботі.

Лабораторні роботи оформляються в процесі заняття в зошиті і перевіряються викладачем. Під час занять в лабораторії студент зобов’язаний дотримуватися правил особистої гігієни  та техніки безпеки при роботі. На заняттях студенти повинні мати санітарний одяг, капелюшку або хустинку, змінне взуття. Не дозволяється заколювати одяг шпильками, зберігати у кишенях сторонні предмети. Виходячи з лабораторії, санітарний одяг слід зняти, а після повернення – одягнути та помити руки.

На кожне заняття призначається двоє чергових, які одержують для роботи інвентар, посуд, загальну сировину, підтримують санітарний стан в лабораторії, після закінчення занять приймають робочі місця у студентів, здійснюють вологе прибирання приміщення.

Студенти перевіряють вагу продуктів і розподіляють за стравами та виробами, виконують підготовчі роботи по обробці сировини, готують напівфабрикати з дотриманням правил обробки продуктів, вимог до роботи на устаткуванні. Також перевіряється чистота посуду, інвентарю, які промивають окропом. Під час роботи необхідно слідкувати за використанням дошок, ножів, своєчасно збирати відходи.

Викладач і лаборант допомагають студентам дотримуватися технологічних процесів обробки продуктів, роботі на обладнанні, інструктують їх.

По закінченні лабораторної роботи здійснюється бракераж страв та виробів.

Студенти оформлюють виготовлені страви і здають викладачу з карткою навчального завдання, заповнюють таблицю результатів роботи. Викладач оцінює якість виробів, порівнює з вимогами до них і робить висновки.

По закінченні роботи студент зобов’язаний прибрати робоче місце, здати його лаборантам і отримати завдання на наступне заняття.

 Підсумкова атестація – екзамен

Для підготовки до екзамену використовуйте список питань до екзамену.

Під час екзамену передбачено надання відповідей здобувачем вищої освіти на екзаменаційний білет, який складається із 3 частин:

1 частина - Теоретична частина (необхідно надати відповіді на 2 питання).

2 частина - Тестові завдання (необхідно пройти 10  тестів).

Критерії оцінювання:

Всього за екзамен 30 балів, в т.ч.:

за теоретичну частину - 10 балів ( за правильну відповідь на 1 питання - max 5 балів);

за тестові завдання - 10 балів ( за правильну відповідь на 1 питання 1 бал);



Остання зміна: четвер, 16 березня 2023, 19:49