Практичне заняття 25
ТЕМА 21. Варильне устаткування
Мета заняття: вивчити призначення та класифікацію теплового обладнання для варіння; розглянути основи процесу варіння.
Методичні рекомендації до виконання практичного завдання прикріплені у файлі.Задання. Надати повнуі грунтовну відповідь на наступні запитання:
1. Опишіть суть процесу варіння.
2. Назвіть режимні параметри процесу варіння.
3. Як відрізнятимуться режимні параметри під час варіння в стравоварильному котлі та вакуум-апараті?
4. Від чого залежить тривалість варіння?
5. Опишіть суть процесу варіння продуктів за допомогою пари.
6. Чому важливо швидко відновити температуру варильного середовища після його охолодження внаслідок завантаження продуктів?
7. Від якого параметра спеціалізованого варильного обладнання залежить швидкість виходу на стаціонарний режим роботи?
8. Наведіть класифікацію апаратів для варіння за різними ознаками.
9. Чому для варіння доцільніше використовувати спеціалізоване технологічне обладнання, замість кухонних плит?
10. Опишіть переваги використання стравоварильних котлів для варіння.
11. В яких закладах доцільно встановлювати стравоварильні котли?
12. Як відрізнятимуться питомі витрати енергії на одиницю продукції, яка приготована на плиті та у стравоварильному котлі? Чому?
13. Чому варіння у котлах характеризується меншими тепловими втратами, порівняно з плитами?
14. Опишіть сферу застосування та принцип роботи вакуум-апаратів.
15. Як відрізнятимуться режимні параметри варіння у вакуум-апаратах, автоклавах та кухонному посуді на плитах?
16. Опишіть сферу використання спеціалізованих апартів для варіння.
17. Чим відрізняються спеціалізовані апарати для варіння від стравоварильних котлів.
18. Яке конструктивне рішення у спеціалізованих апаратах для варіння дає змогу швидко відновлювати стаціонарний режим роботи після завантаження продуктів у робочу камеру?
19. Як відмінність між нагрівальними елементами спеціалізованих апаратів для варіння, жарових шаф та фритюрниць?
20. Опишіть принцип заварювання кави в апаратах різних типів?
21. Назвіть недоліки професійних кавомашин із вбудованим механізмом для подрібнення кави.
22. Для яких процесів використовують автоклави в закладах ресторанного господарства?
23. Опишіть принцип роботи апаратів для варіння парою.
24. У пароконвекційних печах продукти можна варити парою. Поясніть, в якому випадку для варіння парою використання пароконвектомату не доцільне, а краще встановити спеціалізований пароварильний апарат.
25. Запропонуйте варильне обладнання для таких закладів: дієтична їдальня, ресторан зі стравами "молекулярної" кухні в меню, ресторан при готельному комплексі.
Форма подання результатів
виконаної роботи: завдання
виконується студентами та
надсилається через систему Elearn 1 файлом (назва файлу "Ivanкіv_PR25")
на перевірку у форматі Microsoft Word.
Вимоги до термінів подачі та оформлення - робота має містити відомості про виконавця та бути надіслана у визначений термін (зазвичай до наступного практичного заняття).
Критерії оцінювання практичного заняття - 9 балів.
- 21 червня 2022, 15:50
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла