4. 3. Теплові шафи

Теплові шафи призначені для підтримки в нагрітому стані готових виробів, порціоніровать в столовий посуд або гастроемкости. Найпростіші теплові шафи являють собою аналог статичних жарочних шаф, як правило, з одного робочою камерою, в якій є направляючі для установки горизонтальних полиць, на які викладаються підігріваються вироби. Головною відмінністю теплових шаф від жарочних є значно менша потужність нагрівальних елементів, так як робоча температура в них не перевищує 700 С. В даний час теплові шафи зазвичай виробляють, як додатковий елемент до основних видів теплового обладнання - плит, мармити та ін. Як правило, в цьому випадку в теплових шафах відсутні Тени, а підтримання температури забезпечується за рахунок тепла, що генерується джерелами теплоти основного обладнання.

Умовно, до цієї групи можна віднести і розстойні шафи, які також можуть випускатися окремо або входити до складу пекарних і конвекційних печей. Так як расстойку борошняних напівфабрикатів зазвичай виробляють при температурі не вище 40 - 500С, то розстойні шафи, як правило, не мають теплоізоляційного прошарку і оснащуються одним Теном, який може встановлюватися на бічних внутрішніх поверхнях шафи або в його нижній частині. Багато моделей обладнуються лотком для пароувлажнения, таймером, регулятором потужності, температури, а іноді і вологості. Розстойні шафи випускаються як з глухими металевими, так і зі скляними дверцятами. Їх зовнішній вигляд представлений на рис.13.5.


Рис 13.5. - Зовнішній вигляд шафи настільного виконання зі скляними дверцятами а) і з глухими дверцями б), що входить в комплект конвекційної печі.

Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту