Глосарій
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
В |
---|
Ваги торгові
| |
Ваговимірювальне устаткуванняВаговимірювальне устаткування використовується для визначення маси товару (вантажу) в закладах харчування, торгівлі та ін. | |
Ва́ннаВа́нна (від нім. Wanne), також ку́піль — великий, довгастий резервуар для купання або прийняття медичних процедур в рідині. Ванною, зокрема, називають резервуари для обмивання і занурення різних частин тіла, наприклад: Існують наступні види прийом ванн:
| |
Ванна з прісної води (гігієнічна)Ванна з прісної води (гігієнічна) - підвищує тренованість та адаптацію до фізичних навантажень і холодових подразників. | |
Вантажні автомобіліВантажні автомобілі класифікуються за вантажопідйомністю. Розрізняють такі класи вантажних автомобіліі:
За типом кузова вантажні автомобілі поділяються на:
| |
ВантажообмінВантажообмін – сума всіх вантажопотоків, що переміщуються виробничим транспортом за одиницю часу. | |
ВантажопотікВантажопотік – це кількість вантажів, що переміщуються у заданому напрямку за одиницю часу. | |
Варильне устаткуванняВарильне устаткування забезпечує теплову обробку харчових продуктів у рідкому середовищі (при повному або частковому зануренні) чи в парі. | |
ВарінняВа́рення, варі́ння — процес нагрівання продуктів до температури +100°С у рідкому середовищі (воді, молоці, бульйоні, відварі, сиропі) або в атмосфері насиченої водяної пари. Варять продукти у великій або малій кількості рідини чи у власному соку (припускання), а також на парі. В деяких випадках варять продукти при зниженій температурі на водяній бані (яєчна каша, яєчно-масляні соуси і т. д.) і при підвищеному тиску в автоклавах (варіння кісток). Під час варіння продукти треба на великому вогні довести до кипіння й варити на малому вогні. Якщо треба виварити з продуктів більше смакових, ароматичних і поживних речовин, їх нарізають на великі шматки. Якщо треба, щоб продукти зберегли максимальну соковитість, їх кладуть у киплячу воду ненарізаними. Продукти, зварені на парі, майже повністю зберігають свій склад, але при цьому значно руйнується вітамін С, бо на продукти діє кисень. Вітамін С руйнується і тоді, коли овочі, особливо листяні, варяться в погано вилудженій мідній посудині, в посуді з пошкодженою емаллю чи в залізних казанках, а також у посудині, міскість якої значно більша, ніж треба для даної кількості продуктів і води. | |
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла