Магістри спеціальності Харчові технології

Спеціальність 181 «Харчові технології»

Освітня програма «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса»

Випускова кафедра: Технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Тел.: (044) 527-88-85

E-mail: slob2210@ukr.net

Завідувач кафедри – кандидат технічних наук, доцент Голембовська Наталія Володимирівна

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 9.
Автор: Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна - доктор технічних наук, професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.

Рік останньої атестації: 2015

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м’яса). ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Автор: Штонда Оксана Анатоліївна - доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Під час вивчення дисципліни передбачається надати майбутнім фахівцям загальні відомості щодо складу і основних властивостей біологічних речовин різної хімічної природи, які входять до складу тваринницької сировини, використання даних речовин при виробництві органопрепаратів.

Рік останньої атестації: 2019

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Автор: Свердан Михайло Михайлович – доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.
Анотація: Засвоєння комплексу теоретичних знань та оволодіння практичними навичками в галузі економіки підприємства, вивчення комплексу знань про підприємства та господарську діяльність, виробництво та його організацію, виробничі системи та їх функціонування; формування вмінь розробки виробничої стратегії, створення та використання галузевих виробничих систем як основи забезпечення досягнення цілі господарської організації.

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 2.
Анотація: Курс призначений для вивчення дисципліни «Ділова іноземна мова». Метою навчальної дисципліни є розвиток комунікативної спроможності в сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах, навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, що обумовлена професійними потребами; оволодіння новітньою фаховою інформацією через іноземні джерела.

 

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м’яса). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Автор: Василів Володимир Павлович, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК.
Анотація: Курсом передбачено вивчення теоретичних і практичних відомостей в області монтажу, експлуатації, ремонту та обслуговування обладнання підприємств м’ясопереробної галузі.
Рік останньої атестації: 2023

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 4.
Розподіл годин: Лекції - 15. Лабораторні - 30 Самостійна робота - 75. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Дисципліна «Мікроструктурний аналіз м’яса та м’ясних продуктів» є вибірковою для підготовки магістрів з освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» за спеціальністю 181 "Харчові технології". Вона вивчає будову складових організму тварин, техніку мікроскопії, етапи виготовлення гістопрепаратів з м’яса і м’ясних продуктів, мікроскопічні ознаки свіжого і зіпсованого м’яса, особливості мікроскопічної будови м’яса і м’ясних продуктів за різних технологій їх зберігання (заморожування, соління, копчення, висушування, виготовлення консервів), мікроскопічні ознаки харчових і смакових добавок та найбільш поширених фальсифікатів тощо.
Покликання на силабус Силабус

Рік останньої атестації: 2025
Автори курсу: Дишлюк Надія Володимирівна

Спеціальність: G13 «Харчові технології»

Освітня програма Технології зберігання, консервування та переробки м'яса

ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 3.

Автор курсу:  Жеплінська Марія Михайлівна - к.т.н., доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

Розподіл годин: Лекції - 15; Лабораторні - 15; Самостійна робота - 60.

Підсумковий контроль: Екзамен.

Анотація: Дисципліна призначена для аналізу технологічних параметрів та методів організації технологічних процесів з метою отримання найкращого результату та є теоретичною та практичною основою сукупності знань та вмінь, що формують профіль фахівця в галузі харчових технологій.

Програма дисципліни реалізується шляхом викладання теоретичного матеріалу, проведення лабораторних занять та самостійного опрацювання студентом як теоретичного, так і графічного матеріалу. Для визначення рівня засвоєння знань з дисципліни розроблено комплекти тестів, контрольних питань та індивідуальних завдань.

Робоча програма https://drive.google.com/file/d/1TsGP5H4a3x-ifHDmWeGp-x0JWRsGRBhm/view

Рік останньої атестації: 2023

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса). ОС: Магістр. Семестр: 4. ECTS: 4.
Автор: Жеплінська Марія Михайлівна - доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК.
Анотація: Курс призначений для вільного володіння студентами основних технологічних процесів виробництва галузі, забезпечення опанування  можливостей раціонального використання сировинних, природних, фондо-, трудоресурсів з метою економії їх і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

Рік останньої атестації: 2023

Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Викладач: Тарасенко Світлана Євгенівна, канд. техн. наук, доцент кафедри теплоенергетики.
Анотація: Метою вивчення дисципліни – підготовка кваліфікованих інженерних кадрів в області проектування систем теплозабезпечення підприємств галузі харчової промисловості з урахуванням особливостей їх побудови та експлуатації, як на основі традиційних, так і поновлюваних джерел енергії.

Спеціальність: G13 "Харчові технології" Освітньо-професійна програма: (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 7.

Розподіл годин: Лекції - 30. Лабораторні - 45. Самостійна робота - 135. Підсумковий контроль: Екзамен.
Викладачі: Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна - професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів,  Ісраелян Валентина Миколаївна – к.т.н., доцент кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів

Анотація: Метою вивчення навчальної дисципліни є поглиблення знань технологій консервування м’яса та м’ясних продуктів, опанування технологій новітніх методів консервування та зберігання, технологій спрямованих на скорочення втрат маси та якостей сировини і готової продукції, формування знань і практичних умінь удосконалення основних технологічних процесів, наукового підходу до вибору технологій зберігання і консервування м’ясних продуктів.

Рік останньої атестації: 2017
Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 5.
Автори:
Слободянюк Наталія Михайлівна - завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Омельян Аліна Миколаївна - асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються теоретичні і практичні питання сучасних технологій виготовлення кормів і виробництва кормових добавок, вибір оптимальних варіантів для конкретних природних та господарських умов з метою збільшення виробництва і покращення якості кормів та підвищення ефективності їх використання.
НН'mod1
Доступність

Шрифти Шрифти

Розмір шрифта Розмір шрифта

1

Колір тексту Колір тексту

Колір тла Колір тла

Кернінг шрифтів Кернінг шрифтів

Видимість картинок Видимість картинок

Інтервал між літерами Інтервал між літерами

0

Висота рядка Висота рядка

1.2

Виділити посилання Виділити посилання