Магістри спеціальності Туризм
Спеціальність 242 «Туризм»
Освітньо-професійна програма «Міжнародний туристичний бізнес»
Випускова кафедра: Готельно-ресторанної справи і туризму
Тел.: (044) 527-60-61
E-mail: s.melnychenko@nubip.edu.ua
Завідувач кафедри – доктор економічних наук, професор Мельниченко Світлана Володимирівна

Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес). ОC: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.

Викладач: Тривайло Андрій Юрійович - канд. екон. наук, доцент, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Дисципліна «Бізнес-планування осель сільського зеленого туризму» передбачає теоретичну та практичну підготовку студентів з вирішення наступних завдань: визначення сутності, цілей та завдань розробки бізнес-плану розвитку сільських зелених садиб в територіальних громадах, зокрема формування комплексного туристичного продукту в сегменті сільського зеленого туризму згідно територіальної специфіки. Володіння методикою розробки окремих розділів бізнес-плану; обґрунтування доцільності й обов’язковості використання бізнес-планів як надійного фінансово-економічного інструменту розвитку й підвищення ефективності функціонування сільських зелених садиб.

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес); 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 3. ЄКТС: 4.
Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою вивчення дисципліни «Діловий етикет» є набуття необхідних знань до професійної діяльності у сфері обслуговування на основі теорії та практики ділового протоколу та етикету, формування у студентів уміння орієнтуватися у світі людських відносин, розуміння та сприйняття етичних норм професійної діяльності на міжнародному рівні, оволодіння основними навичками їх використання.

Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес) ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладач: Стретович Олександр Анатолійович - канд. екон. наук, старший науковий співробітник,  доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів поглиблених знань про інноваційні технології в туристичному та  готельно-ресторанному бізнесі та оволодіння практичними навичками з організації і управління ними. Студенти повинні вміти визначати найбільш перспективні інноваційні технології для розвитку туристичної галузі певної території в цілому та локальних об’єктів готельно-ресторанного бізнесу зокрема. Набуття студентами компетенцій для ведення ефективного менеджменту, зокрема вибір інноваційних технологій для підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, організація господарсько-управлінських процесів, спрямованих на розробку і впровадження конкурентоспроможного продукту на рівні міжнародних стандартів.

Спеціальність: 242 Туризм (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 5.
Розподіл годин: Лекції - 16; Практичні - 14; Самостійна робота - 120. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Суттєві зрушення у відродженні міжнародного туристичного бізнесу після ліквідації логістичних обмежень, обумовлених COWID-2019, а також наслідків воєнної агресії РФ, розв’язаної не лише проти незалежної України, а всього цивілізованого світу, можуть відбутися лише на засадах застосування надбань світової науки. Фахове застосування наукової методології в дослідженнях соціально-економічних процесів дозволяє навчитися визначати тенденції розвитку соціальної та економічної систем, прогнозувати події тощо. Наразі результати науково-дослідної діяльності відіграватимуть вагоме значення у визначенні пріоритетів розвитку міжнародного туристичного бізнесу.
Покликання на силабус Силабус

Рік останньої атестації: 2024
Автори курсу: Мельниченко Світлана Володимирівна

Спеціальність: 242 Туризм (Міжнародний туристичний бізнес). ОC: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 6.
Викладач: Москвічова Олена Сергіївна - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Навчальна дисципліна «Міжнародний туристичний бізнес» займає одне з ключових місць в освітній програмі і покликана сформувати цілісне уявлення про формування міжнародного туризму та роль туристичного бізнесу в ньому. Міжнародний туристичний бізнес виступає принципово важливою складовою частиною зовнішньоекономічної діяльності кожної з держав світового співтовариства та виступає однією з найкрупніших та високодохідних галузей світового господарства.

Спеціальність: 242 Туризм (Міжнародний туристичний бізнес). ОC: Магістр. Семестр: 3. ЄКТС: 4.
Викладач: Левицька Інна Ванадіївна - професор кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою вивчення дисципліни «Організація туризму» є набуття необхідних знань з організації та технології туристичних подорожей для майбутніх спеціалістів в сфері обслуговування; вміння користуватися знаннями у сфері теорії і методології програмного обслуговування; організації туроператорського бізнесу та оволодіння праксеологічними навичками взаємодії суб'єктів туристського ринку з метою створення якісного турпакету, схеми його просування та реалізації; документального забезпечення процесів створення, комплектування, реалізації турів та планових турпакетів.

Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 4.
Лектор: Мосіюк Стефанія Іванівна, к.е.н., доцент кафедри туристичного та готельно–ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: В сучасних умовах, як науковий базис, що обумовлює стратегічний розвиток України в доступній для огляду перспективі, виступає концепція розвитку туристської діяльності як комплексної діяльності, заснованої на використанні ініціативи, економічної самостійності та інноваційних можливостей бізнес – суб’єктів національного ринку і його територіально галузевих складових. Механізмом, здатним ініціювати широкий розвиток туристської індустрії, активізувати діяльність у ній та забезпечити досягнення результативності в динамічних умовах ринкової кон’юнктури, є впровадження в управлінську практику принципів і методів стратегічного маркетингу.

Рік останньої атестації: 2022

Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес). ОC: Магістр. Семестр: 3. ЄКТС: 4.
Викладач: Москвічова Олена Сергіївна - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Викладання навчальної дисципліни «Туризмологія» передбачає формування теоретико-методологічних основ досліджень туризму та їх застосування для практики туристичної діяльності. Дисципліна «Туризмологія» забезпечує узагальнення знань з вивчених туристичних дисциплін, пізнання закономірностей функціонування і розвитку феномену туризму та направлена на формування теоретико-методологічних основ науки про туризм.

Спеціальність: 242 Туризм (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 6.
Розподіл годин: Лекції - 30; Практичні - 30; Самостійна робота - 90. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Поглиблення теоретико-методичних знань студентів щодо основ формування й розвитку туристичних дестинацій і набуття практичних навичок ефективного управління дестинаціями у динамічному соціальному, природному, технологічному та економічному середовищі, зокрема дослідження основних аспектів конкурентоспроможності туристичних дестинацій різних рівнів в умовах забезпечення їх сталого розвитку, особливостей управління маркетингом туристичних дестинацій.
 Силабус

Автори курсу: Левицька Інна Ванадіївна
Спеціальність: 073 Менеджмент (Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 4.

Лектор: Ковальчук Ірина Василівна, доктор філософії в галузі Природничі науки, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Формування системи теоретичних знань і прикладних вмінь та навичок щодо використання принципів, методів й інструментів управління бізнес-процесами підприємств туризму та готельно-ресторанного господарства. Вона вивчає інструментарій процесного підходу, технології моделювання та опису бізнес-процесів підприємства індустрії гостинності, методи їх статистичного контролю та ідентифікації проблем функціонування процесів, технології покращення бізнес-процесів, процедуру управління запасами та поставками в готельно-ресторанному бізнесі.
П21


Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 5.
Викладач: Ковальчук Ірина Василівна, доктор філософії в галузі Природничі науки, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів поглиблених знань та навичок з планування, організації та управління суб’єктами туристичної діяльності, визначення оптимального застосування методів, знань і навичок для досягнення мети, набуття студентами компетенцій для ведення ефективного менеджменту, зокрема визначення ролі менеджерів різних рівнів з урахуванням їх фахових компетенцій в організації господарсько-управлінських процесів, а також, за необхідності, проєктів, пов’язаних спільним управлінням.
П23
Спеціальність: 242 Туризм (Міжнародний туристичний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Автор: Ковальчук Ірина Василівна, доктор філософії в галузі Природничі науки, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Курс «Управління якістю в туризмі» відноситься до циклу обов'язкових компонентів ОПП «Міжнародний туристичний бізнес». Метою курсу «Управління якістю в туризмі» є формування теоретичних, професійних знань і практичних навичок з управління якістю послуг підприємств туристичної індустрії, що підготує студентів для подальшої ефективної роботи на підприємствах туристичної індустрії, з надання послуг високого рівня якості відповідно до вимог міжнародних та вітчизняних стандартів із метою задоволення потреб вітчизняних та іноземних туристів, забезпечення безпеки їх життя, здоров'я, майна і захисту навколишнього середовища.

Спеціальність: 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бізнес); 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Лектор: Самсонова Вікторія Володимирівна, канд. екон. наук, доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: Ефективне управління персоналом туристичних організацій, готелів і ресторанів, в т.ч. на міжнародному рівні передбачає знання специфіки HR-менеджменту. Сучасний фахівець туристичної та готельно-ресторанної сфери має володіти комплексом теоретичних знань про сутність управління людськими ресурсами туристичних організацій, готелів і ресторанів і практичних умінь щодо розробки та здійснення на міжнародному рівні кадрової політики в туристичних організаціях, готелях і ресторанах, добору та розміщення персоналу, його оцінювання і навчання.



Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла