Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 9.
Автор: Голембовська Наталія Володимирівна - доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються питання сучасних технологій виготовлення, зберігання та безвідходного використання рибної сировини.
- Викладач: Голембовська Наталія Володимирівна
Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Автор: Голембовська Наталія Володимирівна - доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються питання по технології виготовлення біологічно активних речовин з риби та морепродуктів, зміни, які відбуваються у процесі виготовлення та їх зберігання.
- Викладач: Голембовська Наталія Володимирівна

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Автор: Свердан Михайло Михайлович – доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.
Анотація: Засвоєння комплексу теоретичних знань та оволодіння практичними навичками в галузі економіки підприємства, вивчення комплексу знань про підприємства та господарську діяльність, виробництво та його організацію, виробничі системи та їх функціонування; формування вмінь розробки виробничої стратегії, створення та використання галузевих виробничих систем як основи забезпечення досягнення цілі господарської організації.
- Викладач: Мовчун Світлана Вікторівна
- Викладач: Свердан Михайло Михайлович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Автор: Василів Володимир Павлович - доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК.
Анотація: Курсом передбачено вивчення теоретичних і практичних відомостей в області монтажу, експлуатації, ремонту та обслуговування обладнання підприємств рибопереробної галузі.
- Викладач: Василів Володимир Павлович
- Викладач: Паламарчук Ігор Павлович

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Лектор: Усенко Світлана Іванівна, к. вет. наук, доцент кафедри біоморфології хребетних ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Викладачі: Усенко Світлана Іванівна, к. вет. наук, доцент кафедри біоморфології хребетних ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Дишлюк Надія Володимирівна, д-р вет. наук, професор кафедри біоморфології хребетних ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Анотація: Дисципліна вивчає етапи виготовлення гістопрепаратів з риби і морепродуктів, мікроскопічні ознаки свіжої і зіпсованої риби, особливості мікроскопічної будови риби і морепродуктів за різних технологій їх зберігання (заморожування, соління, копчення, висушування, виготовлення консервів), мікроскопічні ознаки харчових і смакових добавок та найбільш поширених фальсифікатів, які недобросовісні підприємці використовують при виготовленні фаршу для виробництва рибних продуктів.
- Викладач: Дишлюк Надія Володимирівна
- Асистент: Усенко Світлана Іванівна
Спеціальність: G13 «Харчові технології»
Освітня програма Технології зберігання та переробки риби і морепродуктів
ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 3.
Автор: Берник Ірина Миколаївна – д.т.н., професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК
Розподіл годин: Лекції - 15; Лабораторні - 15; Самостійна робота - 60.
Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Дисципліна призначена для аналізу технологічних параметрів та методів організації технологічних процесів з метою отримання найкращого результату та є теоретичною та практичною основою сукупності знань та вмінь, що формують профіль фахівця в галузі харчових технологій.
Програма дисципліни реалізується шляхом викладання теоретичного матеріалу, проведення лабораторних занять та самостійного опрацювання студентом як теоретичного, так і графічного матеріалу. Для визначення рівня засвоєння знань з дисципліни розроблено комплекти тестів, контрольних питань та індивідуальних завдань.
Робоча програма https://drive.google.com/file/d/1N5dZpr-QqMIN4TpjvOPAfPGcRfF1EtDf/view
- Викладач: Берник Ірина Миколаївна
- Викладач: Жеплінська Марія Михайлівна
Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса, Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 4.
Автор: Крижова Юлія Петрівна - доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються питання методології наукових досліджень, контролю якості харчової продукції, сенсорного методу оцінки якості харчових продуктів, міжгалузевих стандартизованих методів контролю хімічного складу, дослідження властивостей, аналізу безпеки харчових продуктів.
- Викладач: Крижова Юлія Петрівна
- Асистент: Бурова Зінаїда Андріївна
Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів. ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 10.
Автор: Голембовська Наталія Володимирівна - доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: у курсі розглядаються методи і способи зберігання, використання та оцінка якості рибної сировини, продукції залежно від попередньої обробки сировини та технології виготовлення продукції.
Протокол №2 від 28.09.2020.
- Викладач: Голембовська Наталія Володимирівна
- Асистент: Дорожко Владислав Васильович
Викладач: Менчинська Аліна Анатоліївна - ст. викладач кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються питання технології виготовлення, зберігання та безвідходного використання рибної сировини. Вивчаються технології білкових продуктів з гідробіонтів та зміни, які відбуваються у процесі виготовлення, зберігання білкових мас, фаршів, концентратів, гідролізатів, формованих, структурованих, емульсійних та полікомпонентних продуктів регульованого складу і структури.
Протокол №3 від 23.11.2020.
- Викладач: Менчинська Аліна Анатоліївна
Спеціальність: 181 Харчові технології (Технологія зберігання, консервування та переробки риби і морепродуктів). ОС: Магістр. Семестр: 3. ЄКТС: 5.
Автор: Пилипчук Оксана Станіславівна, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядається класифікація рибних кормових продуктів з риби та різних гідробіотів, що широко використовуються у вигляді добавок до раціонів об’єктів аквакультури, сільськогосподарських тварин, птахів і хутрових звірів; вимоги до якості сировини та готової продукції відповідно до сучасної нормативної бази; обґрунтовані технологічні режими основних технологічних операцій; викладено особливості виготовлення рибного борошна різними методами та основні методи визначення його якості.
- Викладач: Пилипчук Оксана Станіславівна

Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів; Технології зберігання, консервування та переробки м’яса). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 3.
Автор: Сілонова Наталія Борисівна - доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції.
Викладачі: Слива Юлія Володимирівна – кандидат технічних наук, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції; Науменко Тетяна Вікторівна – доктор філософії (PhD), асистент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.
Анотація: Курс призначений для викладення основних моделей та методів управління організацією на основі міжнародних вимог до систем управління, з використанням класичних інструментів та сучасних вимог міжнародних стандартів, а також вимог європейського та національного законодавства до діяльності операторів ринку харчових продуктів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів, розроблення та провадження програм-передумов та процедур, заснованих на принципах НАССР.
Протокол №4 від 27.11.2020.
- Викладач: Розбицька Тетяна Вікторівна
- Викладач: Слива Юлія Володимирівна