Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 4. ЄКТС: 4.
Викладач: Ємцев Віктор Іванович, д-р екон. наук, професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
ВНП'bank0
- Викладач: ЄМЦЕВ Віктор Іванович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Лектор: Швець О.В., канд. мед. наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Викладач: Іванюта Анастасія Олександрівна, канд. техн. наук, асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів теоретичних і практичних знань з питань державної політики в галузі безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.
- Викладач: Швець Олег Віталійович
- Викладач: Устименко Ігор Миколайович
- Викладач: Ісраелян Валентина Миколаївна
- Викладач: Мартинчук Олександр Аркадійович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 4. ECTS: 4.
Лектор: Хомічак Любомир Михайлович, д-р техн. наук, професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Метою дисципліни є формування у студентів системи знань щодо грамотного написання магістерської роботи, ознайомлення з етапами науково-пошукової роботи, написання наукових статей до фахових журналів, правилами оформлення теми, розділів роботи, посилання на літературні джерела, графічного матеріалу, постерних доповідей, презентацій, авторефератів.
НН21'zav8
- Викладач: Омельян Аліна Миколаївна
Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Магістр. Семестр: 2-3. ЄКТС: 3.
Викладач: Базелюк Василь Григорович, канд. пед. наук, доцент кафедри управління та освітніх технологій.
- Викладач: Базелюк Василь Григорович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Розподіл годин: Лекції - 10; Лабораторні - 10; Самостійна робота - 100. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Метою курсу є формування знань щодо основних складових харчових продуктів, їх значенням для здоров’я людини; основ раціонального харчування, особливостей лікувально-дієтичного харчування, нетрадиційних методів харчування та специфіки харчування спортсменів.
Силабус
НП20'5tem`5prez
Спеціальність:181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 5.
Автор:
Крижова Юлія Петрівна, к.т.н., доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: У курсі розглядаються питання про екологічні проблеми, споживання їжі, засвоєння, метаболізм, утилізування, виведення, процеси обміну та засвоєння енергії їжі, а також фактори, які впливають на вживання та вибір їжі людиною; методи відтворення харчування; основи епідеміології харчування, профілактики основних неінфекційних захворювань; застосування стандартизованих методів дослідження.
- Викладач: Крижова Юлія Петрівна
Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 6.
Автор: Очколяс Олена Миколаївна - доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Курс призначено для формування професійних компетенцій щодо вирішення конкретних виробничих завдань корегування структури харчування населення шляхом створення і впровадження інноваційних технологій безпечних харчових продуктів функціонального призначення з використанням натуральної сировини підвищеної поживної цінності, дієтичних добавок та спеціальних ресурсозберігаючих методів обробки сировини - кріогенних, екструзійних, молекулярних, креативних і ф'южн-технологій.
- Викладач: Очколяс Олена Миколаївна
Автор: Сілонова Наталія Борисівна - доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції.
Анотація: Курс призначений для викладення основних моделей та підходів до управління закладами харчування на основі міжнародних вимог до систем управління, з використанням класичних інструментів і сучасних вимог законодавства та міжнародних стандартів до діяльності операторів ринку харчових продуктів щодо забезпечення безпечності харчування, розроблення та провадження програм-передумов та процедур, заснованих на принципах НАССР.
- Викладач: Розбицька Тетяна Вікторівна
- Викладач: Слива Юлія Володимирівна
Спеціальність: 181 «Харчові технології». ОПП «Нутриціологія». ОС: Магістр (Денна форма навчання). Семестр: 1. ЄКТС: 6,0.
Автор: Мартинчук Олександр Аркадійович - доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології.
Анотація: Курсом передбачено отримання знань щодо впливу їжі та окремих нутрієнтів на фізіологічні процеси в організмі людини та генетичну експресію через епігенетичні механізми.
- Викладач: Мартинчук Олександр Аркадійович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія) ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 4.
Викладач: Супрун Аліна Григорівна, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації.
Анотація: Запропонований курс покликаний відтворити філософський образ сучасної науки, світоглядні підсумки її розвитку, проблематику сучасної епістемології та перспективи становлення науки. Дисципліна «Філософія науки та інноваційного розвитку» спрямована на формування загальнометодологічної культури магістранта і забезпечує розвиток критичного рефлексивного мислення. Аналізуються філософські засади сучасного наукового знання, наукової раціональності, наукової картини світу; раціональні та некласичні форми природничих і соціогуманітарних моделей сучасного наукового дискурсу. Особлива увага приділяється розкриттю міждисциплінарних взаємодій характерних для сучасної науки та філософії. Метою курсу є вміння скласти цілісне уявлення про засади формування та вектори розвитку сучасного наукового знання.
- Викладач: Супрун Аліна Григорівна
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 6.
Автор: Устименко Ігор Миколайович - доцент кафедри технології м'ясних, рибиних та морепродуктів.
Анотація: Курс призначений для отримання знань про склад, природу, будову та перетворення неорганічних і органічних сполук, склад харчової сировини, продуктів її переробки та хімічних перетворень, які протікають при виробництві, зберіганні та в процесі харчування людини, та ознайомлення із сучасними методами досліджень.
- Викладач: Устименко Ігор Миколайович
Спеціальність: 181 Харчові технології (Нутриціологія). ОС: Магістр. Семестр: 4. ECTS: 4.
Лектор: Науменко Оксана Василівна, д.т.н., професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Викладач: Штонда Оксана Анатоліївна, к.т.н., доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Метою вивчення дисципліни є формування необхідних теоретичних знань про харчові та дієтичні добавки, їх класифікацію, склад, роль у харчових технологіях та харчуванні. Головне завдання вивчення дисципліни полягає в отриманні знань і вмінь раціонального використання добавок у технологіях харчових продуктів, методів управління якістю готової продукції.
НП21'5prez
- Викладач: Штонда Оксана Анатоліївна
Викладач: Голембовська Наталія Володимирівна, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: Дисципліна надає необхідні знання та вміння для забезпечення збалансованості раціонів із урахуванням соціальних зрушень, технічного прогресу та розвитку різноманітних типів підприємств харчування; розробка конкретних рекомендацій щодо виробництва та застосування нових продуктів та харчових добавок, максимального використання їх цінності для організму; попередження утворення токсичних сполук під час зберігання та технологічної обробки продуктів. У дисципліні вивчаються значення різних компонентів їжі для організму, фізіологічні основи складання харчових раціонів для різних верств населення.
- Викладач: Мартинчук Олександр Аркадійович