Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бiзнес); 242 Туризм і рекреація (Міжнародний туристичний бiзнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 5.
Розподіл годин: Лекції - 30. Практичні - 30. Самостійна робота - 90. Підсумковий контроль: Екзaмен.
Анотація: Метою вивчення дисципліни «Дiловий eтикет» є набуття необхідних знань до професійної діяльності у сфері обслуговування на основі теорії та практики ділового пpотоколу та eтикету, формування у студентів уміння орієнтуватися у світі людських відносин, розуміння та сприйняття етичних норм професійної діяльності на міжнародному рівні, оволодіння основними навичками їх використання. Робоча програма
Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна
Спеціальність: J3 Туризм та рекреація (Міжнародний туризм); J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг (Готельно-ресторанна справа). ОС: Магістр. Семестр: 1; 2. ЄКТС: 5.
Розподіл годин: Лекції - 30. Практичні - 30. Самостійна робота - 90. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Курс охоплює основи функціонування світового ринку туристичних послуг, знайомить з міжнародними туристичними організаціями, регіональними особливостями туризму та сучасними тенденціями його розвитку. Розглядаються питання конкурентоспроможності, стандартизації послуг і впливу глобалізаційних процесів на туризм. Мета курсу – сформувати у здобувачів вищої освіти знання та практичні навички для ефективної роботи на міжнародному туристичному ринку. Робоча програма
Викладач: Ковальчук Ірина Василівна
Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг (Готельно-ресторанна справа); J3 Туризм та рекреація (Міжнародний туризм). ОС: Магістр. Семестр: 2; 3. ЄКТС: 5.
Розподіл годин: Лекції - 30. Практичні - 30. Самостійна робота - 90. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Ефективне управління персоналом туристичних організацій, готелів і ресторанів, в т.ч. на міжнародному рівні передбачає знання специфіки HR-менеджменту. Сучасний фахівець туристичної та готельно-ресторанної сфери має володіти комплексом теоретичних знань про сутність управління людськими ресурсами туристичних організацій, готелів і ресторанів і практичних умінь щодо розробки та здійснення на міжнародному рівні кадрової політики в туристичних організаціях, готелях і ресторанах, добору та розміщення персоналу, його оцінювання і навчання. Робоча програма
Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна