Магістри спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа
Спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанний бізнес»
Випускова кафедра: Готельно-ресторанної справи та туризму
Тел.: (044) 527-60-61
E-mail: s.melnychenko@nubip.edu.ua
Завідувач кафедри – д-р екон. наук, професор Мельниченко Світлана Володимирівна
Гарант програми – д-р екон. наук, професор Мельниченко Світлана Володимирівна

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Викладач: Тривайло Андрій Юрійович – канд. екон. наук, доцент, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою дисципліни є формування теоретичних знань та практичних навичок з бізнес-планування як елементу управління оселями сільського зеленого туризму. Дисципліна «Бізнес-планування осель сільського зеленого туризму» передбачає теоретичну та практичну підготовку студентів з вирішення наступних завдань: визначення сутності, цілей та завдань розробки бізнес-плану розвитку сільських зелених садиб в територіальних громадах, зокрема формування комплексного туристичного продукту в сегменті сільського зеленого туризму згідно територіальної специфіки; володіння методикою розробки окремих розділів бізнес-плану; обґрунтування доцільності й обов’язковості використання бізнес-планів як надійного фінансово- економічного інструменту розвитку й підвищення ефективності функціонування сільських зелених садиб.
П24
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Викладач: Саяпін Сергій Петрович - канд. екон. наук, ст. викладач кафедри інформаційних систем і технологій.
Анотація: Навчальна дисципліна «Діджиталізація в готельно-ресторанному бізнесі» орієнтована для освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на вивчення теоретичних основ створення та використання інформаційних систем, технологічних рішень використання інформаційних технологій у процесах життєдіяльності готельно-ресторанного господарства, знайомство та набуття навичок використання провідного спеціалізованого прикладного програмного забезпечення та технічного забезпечення, яке пропонується на ринку в якості інструменти автоматизації виробничих процесів у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 4.
Викладач: Ковальчук Ірина Василівна, доктор філософії в галузі Природничі науки, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів поглиблених знань про еко-тренди у готельно-ресторанному бізнесі, зокрема про найбільш перспективні їх види для розвитку сфери гостинності, набуття студентами компетенцій для ведення ефективного управління, у тому числі розробка екологічної політики підприємства готельно-ресторанної індустрії (вибір екологічного спрямування підприємства), складання плану дій у сфері екологічного менеджменту (робота з еколейблами, організація господарсько-управлінських процесів). створення системи моніторингу, проведення внутрішніх аудитів і т. д.
П24
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладач: Стретович Олександр Анатолійович - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів поглиблених знань про інноваційні технології у готельно-ресторанному бізнесі та оволодіння практичними навичками з організації і управління ними. Студенти повинні вміти визначати найбільш перспективні інноваційні технології для розвитку туристичної галузі певної території в цілому та локальних об’єктів готельно-ресторанного бізнесу зокрема. Набуття студентами компетенцій для ведення ефективного менеджменту, зокрема вибір інноваційних технологій для підприємства готельно-ресторанного бізнесу, організація господарсько-управлінських процесів, спрямованих на розробку і впровадження конкурентоспроможного продукту на рівні міжнародних стандартів.
П23
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладач: Мельниченко Світлана Володимирівна, д-р екон. наук, професор, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою є формування у здобувачів вищої освіти «магістр» системного наукового світогляду, необхідного для розв’язування актуального наукового завдання у сфері обслуговування, змісту відповідних методологічних принципів та методів обґрунтування нових наукових результатів теоретичного і праксеологічного характеру.
Рік останньої атестації: 2023
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.

Викладач: Москвічова Олена Сергіївна - канд. екон. наук, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Вивчення курсу «Ризик-менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі» має на меті забезпечення студентів знаннями і навичками, необхідними для ідентифікації, оцінки та управління ризиками в готельно-ресторанній індустрії. Навчити здобувачів розробляти антикризові програми корпорацій, готельних та ресторанних мереж, суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу. Очікувані результати навчання: знання передових концепцій, методів, науково-дослідної та професійної діяльності в сфері гостинності; володіти навичками обґрунтування управлінських рішень в умовах невизначеності та ризиків у готельно-ресторанному бізнесі; здатність розробляти антикризові програми корпорацій, готельних та ресторанних мереж, суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.
П23

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладач: Гопкало Лариса Михайлівна - канд. екон. наук, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Курс «Сервісологія» відноситься до циклу компонентів ОПП «Готельно-ресторанний бізнес». Метою курсу формування теоретичних професійних знань і практичних навичок з ведення сервісної діяльності. В основу вивчення курсу покладено принцип бачення умов організації сервісної діяльності в готельно-ресторанному бізнесі. Серед основних розділів курсу сутність базових понять і термінів кожної
теми змістовних модулів, класифікація потреб людини, типологію споживача і підходи до них в процесі сервісної діяльності; особливості ринку сервісних послуг; особливості впливу культури сервісу на концепцію готельно-ресторанного бізнесу, його стратегію і тактику на ринку готельно-ресторанних послуг.
П23
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 4.
Викладач: Мосіюк Стефанія Іванівна - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Мета навчальної дисципліни «Стратегічний маркетинг в готельно-ресторанному бізнесі» є формування системи теоретичних знань із маркетингових стратегій і практичних навичок управління стратегічною маркетинговою діяльністю закладів туристичної та готельно-ресторанної сфери на базі вивчення законодавчих документів, нормативної, спеціальної, довідкової літератури та ресурсів всесвітньої мережі Інтернет.
П23
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 1. ECTS: 5.
Викладач: Ковальчук Ірина Василівна, доктор філософії в галузі Природничі науки, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою курсу є формування у студентів поглиблених знань і навичок з планування, організації та управління закладами готельно-ресторанного бізнесу, визначення можливостей для їх розвитку, набуття студентами компетенцій для ведення ефективного менеджменту, зокрема визначення ролі менеджерів різних рівнів з урахуванням їх фахових компетенцій у створенні та забезпеченні тривалого функціонування закладу(ів) готельно-ресторанного бізнесу, організації господарсько-управлінських процесів, а також, за необхідності, проектів, пов’язаних спільним управлінням.
П23